Руският посланик е извикан в естонското външно министерство заради думите

...
Руският посланик е извикан в естонското външно министерство заради думите
Коментари Харесай

Естония привиква руския посланик заради прочита на Путин на войните на Петър I

Руският дипломат е извикан в естонското външно министерство поради думите на Путин, че славяните са живели на територията на Нарва " от зората на времето ", оповестява BBC.

На 10 юни Путин съобщи, че Петър Велики не е завладявал непознати земи, а е " отвоювал " и прибирал съветски земи.

В речта си по случай 350-годишнината от рождението на Петър Велики Путин не загатва войната против Украйна, само че с усмивка прави паралел с днешната си политика : " Е, очевидно тогава и на нас се е паднало да се върнем и да се укрепим. "

" Това, че би трябвало да се пазиме, да се борим, това са явни неща.... Почти нищо не се е трансформирало.... Ето, Петър Велики Велики води Северната война в продължение на 21 години. Изглежда, че той беше във война с Швеция, той лиши ли им нещо... Той не лиши нищо: той върна (територии) ", означи Путин.
 Путин: Петър I върна изгубените територии на Русия и в този момент се прави същото Обновена
Путин: Петър I върна изгубените територии на Русия и в този момент се прави същото

Той загатва за дълга война

По време на тази война Петър I анексира територията, на която основава новата столица Санкт Петербург. Путин уточни, че при започване на войната европейските страни считат тези земи за владеене на Швеция. " Всички я признаха за шведска и от незапомнени времена там са живели славяни дружно с угро-финските нации. Освен това тази територия е била под контрола на съветската страна ", акцентира той, като уточни и непосредствено град Нарва.

Думите му провокираха отвращение от страна на естонското външно министерство . " Това, което президентът Путин сподели, в това число за естонския град Нарва, е почтено за жалост. Това е изцяло недопустимо и то в миг, когато Русия организира реваншистка политика под прикритието на идеологията " Руски свят " посредством заличаване на украинската държавност и нация ", се споделя в изказване на естонското министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР