Руският писател националист Захар Прилепин, който бе ранен при бомбено

...
Руският писател националист Захар Прилепин, който бе ранен при бомбено
Коментари Харесай

Захар Прилепин е изведен от кома и се оправя

Руският публицист националист Захар Прилепин, който бе ранен при бомбено нахлуване през вчерашния ден, е изваден от медикаментозна кома и се усеща добре, заяви през днешния ден неговият прессекретар Елизавета Кондакова, представена от ТАСС.

Сътрудник на Прилепин почина при офанзивата, за която представители на съветските управляващи упрекнаха Украйна. Съветник на украинския президент Михайло Подоляк от своя страна допусна, че атентатът е осъществен от съветските спецслужби.

" В бодро разположение на духа, доколкото е допустимо в тази обстановка. Чувства се добре. Благодари на всичките си близки ", съобщи Кондакова пред публицисти.

Глеб Никитин - губернаторът на Нижегородска област, където бе осъществена бомбената офанзива, на към 400 километра източно от столицата Москва - удостовери тази информация. 

Вчера сутринта експлодира взривно устройство, прикрепено изпод на автомобила, с който пътувал 47-годишният Прилепин. Сътрудник на писателя, който карал колата, е умрял. Самият Прилепин е ранен. В колана не е имало други хора.

От правоохранителните органи споделиха пред ТАСС, че офанзивата може да е осъществена от диверсионна група. Следственият комитет на Руската федерация ревизира за присъединяване в покушението против Прилепин Александър Пермяков. Заподозреният е арестуван, по време на разпита той свидетелства, че е работил по напътствие на украинските специфични служби.

Следственият комитет на Руската федерация ревизира дали в покушението е забъркан Александър Пермяков. Заподозреният, който е арестуван, споделил по време на разпита, че е работил по напътствие на украинските специфични служби, показва ТАСС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР