Руският опозиционер Алексей Навални за пореден път е вкаран в

...
Руският опозиционер Алексей Навални за пореден път е вкаран в
Коментари Харесай

Навални отново е в изолатор, след като екипът му разкри доставки на зеле в затвора на завишени цени


Руският опозиционер Алексей Навални за следващ път е вкаран в затворнически изолатор. Критикът на Путин заяви, че още веднъж е осъден с 15-дневна изолираност единствено три дни след приключването на предходното му наказване.

Това се случва директно, откакто неговия екип разгласява свое следствие, което разкрива, че затворническите управляващи в Русия купуват зеле за лишените от независимост на повишени цени.

През февруари 2021 година Навални беше наказан на 2 години и половина затвор, тъй като е нарушил свое предходно условно освобождение, до момента в който се лекуваше в Германия от отравянето си в Сибир през 2020 година, за което упреква Кремъл.

През март 2022 година той получи обособена присъда от 9 години затвор по обвинявания в корист посредством машинация, които той и поддръжниците му неведнъж са отхвърляли като политически стимулирани.

Разследването за доставките на зеле в съветските затвори разкрива, че при цена на едро през лятото от 6 рубли за кг затворническата администрация е купувала огромни количества за 27,50 рубли на кг. Екипът на Навални допуска, че става въпрос за корупционна скица.

“Тук всеки получава своето: от шефа на Федералната работа за осъществяване на наказванията Гостев, който педантично пренебрегва безумните цени, до управлението на [затворническите] колонии ”, написа критикът на Кремъл, визирайки назначения през 2021 година от Путин Аркадий Гостев. По думите на Навални “системата ще краде на всички равнища, тъй като това е целият ѝ смисъл ”.

В момента критикът на Путин се намира в съветска трудова колония и през последните шест месеца е прекарал повече от 100 дни в изолираност. От 1 януари насам десетки деятели, юристи и лекари в Русия приканиха съветския президент Владимир Путин, Генералната прокуратура и президентския Съвет по правата на индивида да се намесят на фона на известията, че здравето на Навални фрапантно се е влошило.

Самият Навални написа в Туитър, че е измършавял с 8 кг по време на последния си престой в изолатора. Адвокатът му Вадим Кобзев на 7 април в трудовата колония, където се намира Навални, е била извикана кола за спешна помощ поради влошеното му здраве вследствие на стомашно заболяване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР