Руският опозиционер Алексей Навални се бори с мистериозно заболяване в

...
Руският опозиционер Алексей Навални се бори с мистериозно заболяване в
Коментари Харесай

Навални страда от мистериозно заболяване. Подозират, че е отровен в затвора

Руският опозиционер Алексей Навални се бори с мистериозно заболяване в пандиза, в резултат на което е изгубил 8 кг от тежестта за малко повече от две седмици, заяви говорителката му Кира Ярмиш, представена от Reuters. Тя позволява, че може да става въпрос и за бавнодействаща отрова.

В края на предходната седмица се е наложило за Навални да бъде извикана кола за спешна помощ, заяви говорителката му във видео в Twitter.

Тя съобщи, че се касае за изостряне на незнайно стомашно заболяване, за което Навални е бил лекуван в пандиза.

Лекарите са му инжектирали лекарство, само че са отказали да го осведомят какво е.

" Не изключваме опцията тъкмо в този миг Алексей Навални да е инжектиран с мудна отрова, да умира постепенно, с цел да притегли по-малко внимание ", добавя Ярмиш. " Той е държан в наказателна килия с остри болки без здравна помощ ", сподели тя.

❗️ Алексей Навальный в рискове. @Kira_Yarmysh рассказывает о том, по какъв начин его медленно убивают в колонии. pic.twitter.com/KYpMRdDbZk
— Команда Навального (@teamnavalny) April 12, 2023 След задържането му на летището, опозиционерът се намира в наказателната колония с оптималната сигурност IK-6 в Мелехово, на към 250 км източно от Москва.

Говорителката съобщи още, че медикаментите, изпратени в пандиза на от майка му, не са били взети от чиновниците от пощата и са били върнати. Поддръжниците се борят със затворническите управляващи всякога, когато той се разболее, с цел да подсигуряват, че ще получи някакво лекуване, сподели тя.
" Злоупотребата със здравето на Алексей е постоянна процедура на затворническа колония номер шест. Единственото, което можем да създадем сега, с цел да му помогнем, е да приказваме за Алексей на всички места ", споделя Ярмиш.

Запитан за изказванията, че Навални може да е токсичен, Кремъл съобщи, че не следи здравословното му положение и че това е въпрос, който би трябвало да реши федералната работа за осъществяване на наказванията.

Във вторник Навални, който излежава присъда от 11 години и половина за машинация и пренебрежение към съда по обвинявания, които съгласно него са скалъпени, е бил изместен още веднъж в изолатора и е заставен да търпи " пъклен условия ".

В сряда немското държавно управление съобщи, че е мощно обезпокоено от утежняването на здравословното положение на Навални.

Бивш юрист, Алексей Навални стана прочут преди повече от десетилетие с острите си рецензии против елита на президента Владимир Путин и изказвания за корупция в големи размери. Поддръжниците на Навални го показват като съветския вид на Нелсън Мандела от Южна Африка, който един ден ще бъде освободен от пандиза, с цел да оглави страната.

Обратно, съветските управляващи считат него и поддръжниците му за екстремисти, свързани с американската разследваща организация Централно разузнавателно управление на САЩ, която се пробва да дестабилизира Русия. Те не разрешиха придвижването му, което принуди доста от почитателите му да избягат в чужбина.

През 2020 година Навални оцеля след явен опит за отравяне по време на полет в Сибир с вещество, което западните лабораторни проби дефинираха като нервнопаралитично. Навални упрекна съветската страна, че се е пробвала да го убие, което тя отхвърли.

Той се лекува в Германия, само че през 2021 година реши непринудено да се върне в Русия, като беше задържан незабавно при идването си и хвърлен в пандиза.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР