Руският опозиционен лидер Алексей Навални се върна в карцера, ден

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални се върна в карцера, ден
Коментари Харесай

Путин затвори устата на Навални

Руският опозиционен водач Алексей Навални се върна в карцера, ден откакто съдружниците му оповестиха, че са му били отнети опциите за писмена преписка - единственото средство за връзка с външния свят.

Това лято присъдата на Навални беше увеличена на 19 години и скоро той ще бъде изместен в колония със специфичен режим - най-строгия тип затвор в Русия, предава БГНЕС.

Трима от юристите му бяха задържани този месец, като екипът му предизвести, че съветските управляващи желаят да лимитират още повече контактите му отвън стените на пандиза.

" За 21-ви път вкараха Алексей в изолационна килия ", съобщи говорителката на Навални в заточение Кира Ярмиш в обществените мрежи.

Тя добави, че Навални " е прекарал общо 236 дни " в такава килия.

47-годишният мъж, чийто външен тип се е трансформирал доста в пандиза, е вкарван и изкарван от килията непрекъснато през последните месеци.

Ден по-рано съдружници на Навални сигнализираха, че " не знаят " за какво той е пропуснал правосъдно съвещание, което се е провеждало в пандиза с оптималната степен на сигурност, където е арестуван.



По-късно те обявиха, че той не е отишъл в символ на митинг против лишаването му от опцията да написа писма.

" Алексей Навални е бил лишен от инструментите си за писане. Сега няма опция да написа писма. Затова той отхвърли да излезе от килията си за правосъдния развой ", разгласи Ярмиш в обществените мрежи.

" След това няколко лица влязоха принудително в килията му и физически го водиха до кабинета на следователя ", добави тя.

Писането на писма и визитите на юристи са единственият метод на Навални да поддържа връзка със света. Но този месец Москва арестува трима от юристите му, което принуди различен представител на Навални да избяга от страната.

" На никого не е разрешено да ме вижда. Напълно съм изолиран от външна информация ", съобщи Навални по време на правосъдно съвещание в пандиза предходната седмица.

Той назова арестите на юристите си " противозаконни ".

Предстоящото пренасяне на Навални в по-строгия затвор още повече ще ограничи контактите му с юристи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР