Руският олигарх Олег Дерипаска, който е приближен до руския президент

...
Руският олигарх Олег Дерипаска, който е приближен до руския президент
Коментари Харесай

Руският олигарх Дерипаска заплаши Навални и медиите със съд

Руският олигарх Олег Дерипаска , който е доближен до съветския президент Владимир Путин, заплаши да съди съветския опозиционен водач Алексей Навални и медиите за информациите, че олигархът е провел загадка среща с съветски вицепремиер на борда на яхтата си през 2016 година, оповестяват съветски медии.

Твърденията, произлизащи от следствие на Навални, идват по време на предизборната акция в Русия за президентските избори, които ще се проведат на 18 март и които се чака да бъдат извоювани безапелационно от Путин.

 Навални разкри връзки сред Кремъл и доближен на Тръмп
Навални разкри връзки сред Кремъл и доближен на Тръмп

Олигархът Олег Дерипаска работил като медиатор

Олег Дерипаска посочи в изказване, че следствието на Навални било част от " планувана акция, целяща да навреди на моята известност ".

Опозиционният водач упрекна Дерипаска, че е подкупил вицепремиера Сергей Приходко , който е някогашен външнополитически консултант на Путин, като го е забавлявал на яхтата си с няколко дами , разказани като елитни проститутки. Видеоклипът с следствието на Навални, оповестен в YouTube, е бил гледан повече от 1,2 млн. пъти, само че към този момент няма никаква реакция от съветските управляващи.



" Искам да предупредя медиите против разпространяването на тези лъжливи изказвания ", акцентира Дерипаска в изказването, като добавя: " Ще се отнеса безкомпромисно към всевъзможни опити за основаване и разпространяване на подправени осведомителни потоци , употребявайки всички законови ограничения и ще пазя достойнството и достолепието си в съда. "

Според " Форбс " Дерипаска има чисто благосъстояние в размер на 6,7 милиарда $.

Разследването на Навални е употребило открити източници и данни, в това число и фотоси и видеоклипове в " Инстаграм ", оповестени от жена на име Настя Рибка, която е написала книга за работата си като продажница.

В изявление за съветска телевизия през предходната година Рибка съобщи, че е била наета от фешън организация, с цел да прекара известно време на яхтата на Дерипаска . В следствието на Навални се твърди, че воаяжът на яхтата може да е обвързван с изказванията за интервенция на Русия в американските президентски избори през 2016 година

Навални отговори на Дерипаска в " Инстаграм ", като написа: " Какво наричате лъжливи обвинявания? Не беше ли вицепремиерът Приходко на борда на вашата яхта? Не хвърча ли до такава степен с вашия аероплан ? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР