Руският нефтен гигант “Лукойл съобщи, че е постигнал сделка за

...
Руският нефтен гигант “Лукойл съобщи, че е постигнал сделка за
Коментари Харесай

“Лукойл” се съгласи да продаде италианска рафинерия

Руският нефтен колос “Лукойл ” заяви, че е постигнал договорка за продажба на рафинерията си в Сицилия на основан в Кипър фонд, като се чака утвърждение от италианското държавно управление.

Рафинерията ISAB, която е една от най-големите в Европа, беше застрашена от преустановяване на активността си заради ембаргото на Европейски Съюз върху вноса на съветски недопечен нефт по море в изискванията на инвазия в Украйна, което влезе в действие на 5 декември.

Това накара Рим да сложи предишния месец рафинерията под краткотраен държавен контрол, с цел да избегне нейното затваряне и да подсигурява енергийните доставки.

„ Лукойл ” се стреми да продаде обекта на G.O.I. Energy, поделение на фонда ARGUS New Energy Fund, който е договорил партньорство със стоковия колос Trafigura за употреба на комплекса.

“Планира се договорката да завърши до края на март 2023 година при осъществяване на избрани условия, в това число приемане на нужните утвърждения от способените органи, по-специално от италианското държавно управление ”, обявиха от „ Лукойл ”.

Рафинерията е обект на по този начин наречените разпореждания за “златната акция ”, които разрешават на италианското държавно управление да постанова условия за закупуване на артикули и услуги, считани за стратегически значими за страната.

Тя има годишен потенциал за пречистване на 10 млн. тона недопечен нефт и обезпечава към 20 % от потребностите на Италия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР