Руският национализъм е смъртна заплаха за света и Западът трябва

...
Руският национализъм е смъртна заплаха за света и Западът трябва
Коментари Харесай

Третирайте Русия като нацистка Германия: Полша

Руският шовинизъм е смъртна опасност за света и Западът би трябвало да постъпи с Москва по този начин, както в миналото е постъпил с нацистка Германия, написа полският министър председател Матеуш Моравецки в публикация , оповестена от английския вестник Telegraph . Той пропусна частта, че " денацификацията " на Германия е настъпила след военното ѝ проваляне, само че съобщи, че " депацификацията " на Русия би трябвало да стартира " неотложно ", предупреждавайки, че в противоположен случай западната " душа " ще бъде в заплаха.

Моравецки е един от най-яростните критици на Русия и президента Путин, който нееднократно е сравнявал с нацисткия водач Адолф Хитлер и руския деспот Йосиф Сталин. Новата публикация прави същото съпоставяне, само че се концентрира върху съветския шовинизъм, който съгласно Моравецки Москва употребява като мотив за водене на злонамерена и извънредно рискова политика.

 

 

Полският служител има мрачна визия за съветския светоглед, изяснява той. Така нареченият " съветски свят " е империалистическа идеология, " еквивалент на комунизма и нацизма от 20-ти век ", упорства той, " посредством която Русия оправдава измислени права и привилегии за страната си ".

 

 

Руският шовинизъм " е рак, който гълтам освен по-голямата част от съветското общество, само че и съставлява смъртоносна опасност за цяла Европа ", добави министър председателят. " Затова не е задоволително да поддържаме Украйна във военната й битка с Русия. Трябва да изкореним напълно тази чудовищна нова идеология. "

Полският чиновник дефинира Путин като съществена фигура в позицията на Русия. Въпреки че не е " нито Хитлер, нито Сталин ", Путин е " за жалост... по-опасен " с помощта на по-смъртоносните оръжия, с които разполага, като обществените медии, сподели Моравецки.

" Не толкоз от дълго време Полша водеше осведомителна война с Русия за генезиса на Втората международна война. Ние победихме, само че Путин реализира задачите си. Той болести интернет с милиони случаи на подправени вести ", споделя той.

 

 Той се базира на отдавнашната позиция на Варшава, че нацистка Германия и Съветският съюз са еднообразно отговорни за спора. Москва го назовава исторически ревизионизъм, който оскърбява жертвите, дадени от руския народ за успеха над нацистите.

 

Моравецки спря да приканва намерено членовете на НАТО да стартират война против Русия, само че загатна, че това е належащо, като прикани Русия да бъде третирана по същия метод, както нацистка Германия, откакто бъде победена.

" Както в миналото Германия беше подложена на денацификация, по този начин през днешния ден единственият късмет за Русия и цивилизования свят е " департизацията ". Ако не се заемем с тази задача неотложно, ще загубим освен Украйна, само че и душата си, свободата и суверенитета си ", сподели той.

 

Той съобщи, че Русия " е тръгнала на дълъг поход към Запада " и единственият избор, който Полша и другите западни страни имат, е къде да спрат страната.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР