Руският Национален център по епидемиология и микробиология Гамалея“ и британско-шведската

...
Руският Национален център по епидемиология и микробиология Гамалея“ и британско-шведската
Коментари Харесай

AstraZeneca и руската Гамалея договориха съвместни изследвания на Covid-ваксините

Руският Национален център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ и британско-шведската фармацевтична акция AstraZeneca подписаха меморандум за взаимни проучвания на основаните от тях ваксини против COVID19, осведоми БНР. 

В онлайн церемонията по подписването на меморандума се включи съветския президент Владимир Путин, който поздрави участниците. " Напълно съм уверен, че тази настройка за партньорство може да служи като добър и безапелационен образец за обединяване на научните сили, технологии и вложения в името на общата цел: отбраната на здравето, живота и сигурността на милиони хора ", сподели Путин. 

" Спутник V "  и имунизацията на AstraZeneca са основани върху сходни софтуерни платформи и по тази причина са елементарно съвместими ", изясни шефът на Центъра по епидемиология и микробиология " Гамалея "  Александър Гинцбург.

Досегашните клинични проучвания демонстрират, че успеваемостта на съветския препарат е над 91%, а на английския над 70%.

Генералният шеф на AstraZeneca Паскал Сорио изрази задоволството си от подписания меморандум и добави, че се възнамерява взаимна стратегия за имунизация, която да обхване няколко страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР