Руският министър-председател Дмитрий Медведев заяви, че новите санкции, наложени от

...
Руският министър-председател Дмитрий Медведев заяви, че новите санкции, наложени от
Коментари Харесай

Медведев: САЩ ни обявиха търговска война, новата ни цел е да отстраним Тръмп

Руският министър-председател Дмитрий Медведев съобщи, че новите наказания, наложени от Съединени американски щати против Русия са равносилни на огромна комерсиална война против Москва.

Според него ограниченията, подписани от Доналд Тръмп, демонстрират цялостното изтощение на американския президент, който е трансферирал пълномощията си на Конгреса и е бил унизен от него.

Законът цели да накаже Русия за възможната ѝ интервенция в изборите за президент в Съединени американски щати през 2016 година и дейностите ѝ в Украйна.

В същото време Тръмп упрекна Конгреса, че е превишил заложеното в законодателството. Подписвайки глобите в сряда, той съобщи, че ограниченията са " надълбоко неправилни ".

В формалната си страница във Facebook съветският министър председател написа още, че глобите са поставили завършек на вярата за възстановяване на Руско-американските връзки, че едно институция е надделяло Тръмп и че новата цел на Русия е " да го отстраним от властта ". Той е " незапознат " състезател, който би трябвало да бъде отстранен.

Американският президент е пренебрегнал ползите на бизнеса в страната си и е издигнал политиката над прагматичния метод. Антируската нервност се трансформира в основна част освен на външната, само че и на вътрешната политика, написа още Медведев.

Той предвижда, че връзките сред Руската федерация и Съединените щати оттук насетне " ще бъдат извънредно напрегнати, без значение от състава на Конгреса или личността на президента ". Това ще докара и до по-нататъшно усилване на интернационалното напрежение и отвод от разрешаването на огромни интернационалните проблеми.

" Какво значи това за нас? Ние ще продължим да работим умерено за развиването на стопанската система и обществената сфера, ще се занимаваме със заместването на вноса, ще решаваме най-важните държавни задания, като гледаме преди всичко себе си. Научихме се да вършим това през последните години. Работим в изискванията на съвсем затворени финансови пазари заради страховете на задгранични кредитори и вложители да влагат в Русия заради страха от наказания против трети страни. В някои връзки той даже ни е облагодетелствал, макар че глобите по принцип са безсмислени. Ние ще се оправим ", написа още Медведев.

Законодателството постанова наказания също на Иран и Северна Корея.

В отговор Иран разгласи, че те нарушават нуклеарното съглашение и ще отговорят по подобаващ и подобаващ на ограниченията метод.

Северна Корея не ги е коментирала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР