Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети зоната на руските

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети зоната на руските
Коментари Харесай

Сергей Шойгу инспектира работата по възстановяване в Донбас

Руският министър на защитата Сергей Шойгу посети зоната на съветските военни интервенции, с цел да инспектира работата по възобновяване в Донбас, заяви през днешния ден съветската войска, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Съобщението беше направено, откакто в събота съветската войска към този момент беше съобщила, че Шойгу е инспектирал „ команден пункт “ на фронта в Източна Украйна, на фона на вилнеещата борба за град Бахмут, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ В рамките на пътешестване в зоната на специфичната военна интервенция “ Шойгу направи инспекции на към този момент възобновени инфраструктурни обекти , както и на нови градежи в Мариупол, се споделя в известието, което не прецизира на коя дата е била министерската аудиенция.

В пристанищния град Мариупол, който беше обсаден в продължение на няколко месеца, преди да падне в съветски ръце при започване на май 2022 година, министърът посети медицински център за незабавна помощ и нов жилищен квартал от 12 здания, написа в известието. На министъра е било докладвано и за строителството на учебни заведения.

Според същия източник Шойгу е бил информиран и за построяването на значим тръбопровод, който да свърже така наречен Донецка национална република в Източна Украйна с съветската Ростовска област.

Визитата на Шойгу идва в миг, когато не престават яростните сражения за надзор над Бахмут в Донецка област. Градът е с лимитирана стратегическа стойност, само че се е трансформирал в знак, защото воюващите страни се борят там от месеци.

В края на декември Сергей Шойгу посети на два пъти зоната на „ специфичната военна интервенция “ в Украйна.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР