Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че Москва

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че Москва
Коментари Харесай

Русия ще увеличи бойната готовност на базите си в Централна Азия в отговор на американско присъствие

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели през днешния ден, че Москва е в развой на усилване на бойната подготвеност на военните си бази в Централна Азия в отговор на опитите на Съединени американски щати да усилят наличието си в района, съобщи Ройтерс, като се базира на съветската новинарска организация РИА. Москва има военни бази в Киргизстан и Таджикистан, напомня Ройтерс.

На среща в Индия с министри на защитата по време на среща на върха на Шанхайската организация за съдействие Шойгу, представен от РИА, сподели, че Съединени американски щати и техните съдружници се пробват да разположат военна инфраструктура в района.

" Съединени американски щати и техните съдружници под предлог, че оказват помощ в битката против тероризма, се пробват да възстановят военното си наличие в Централна Азия ", сподели Шойгу, представен от РИА.

Сред мненията от друго естество, които той направи по време на срещата, беше и изявлението му, че Вашингтон се пробва стратегически да победи Русия в Украйна и да породи опасност за Китай, добавя РИА.

Шойгу, представен от РИА, добави, че действителната цел на Запада в Украйна е да победи Русия, да се трансформира в опасност за Китай и да затвърди своя монопол. " Почти всички " страни членки на НАТО са мобилизирали военните си качества против Русия, добави той.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР