Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира предния команден пункт

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира предния команден пункт
Коментари Харесай

Шойгу инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна, след бунта на Пригожин

Руският министър на защитата Сергей Шойгу инспектира предния команден пункт на едно от формированията на Западната група войски в зоната за специфична интервенция. Това оповестиха през днешния ден от Министерството на защитата на Руската федерация. 

На командния пункт Шойгу е бил осведомен от командира на групата генерал-полковник Евгений Никифоров за настоящата конюнктура, характера на дейностите на съперника и осъществяването на бойни задания от руките войски по главните тактически посоки, оповестява ТАСС.

" На командващия и командирите на Западната войскова формация е сложена задача да продължат да водят интензивно разузнаване за навреме откриване и секване на проектите на съперника ", оповестява съветското министерство на защитата. То добавя, че Шойгу е обърнал внимание на цялостното подсигуряване с всички належащо на войските, участващи в по този начин наречената специфична военна интервенция, и основаването на условия за безвредно разполагане на персонален състав.

 

Това е първата обществена демонстрация на Шойгу след протеста през уикенда на частната военна компания " Вагнер ", показва Българска телеграфна агенция. В събота ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин поведе бойците си към Москва, с цел да смъкна съветското военно управление, което съгласно него е корумпирано и некадърно. В последна сметка обаче Пригожин подреди на хората си да спрат и да се върнат в окупираните от Русия елементи на Украйна, откакто бе реализирана договорка с Кремъл, медиатор в която стана беларуският президент Александър Лукашенко, напомня Ройтерс.

Сделката подписва гарантиране на сигурността на разбунтувалите се бойци от " Вагнер " и отвод от наказателни преследвания против тях. Не е известно обаче дали Путин се е съгласявал да внесе промени във висшето военно управление на Русия като част от договорката с Пригожин.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР