Руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес проведе телефонни разговори

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес проведе телефонни разговори
Коментари Харесай

Шойгу проведе разговор с министрите на отбраната на Китай и Индия за мръсната бомба

Руският министър на защитата Сергей Шойгу през днешния ден организира телефонни диалози с китайския министър на националната защита Вей Фънхь и индийския министър на защитата Раджнат Сингх и изрази безпокойствие по отношение на " вероятни провокации от страна на Украйна, включващи потреблението на мръсна бомба ", заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

В края на предходната седмицата Русия за първи път съобщи, че Украйна се готви да взриви радиоактивно устройство. От неделя насам Шойгу организира редица диалози на същата тематика с някои от министрите на защитата на НАТО. Киев и западните му съдружници изрично отхвърлиха изказванията на Москва и показаха опасения, че тя може да употребява това като предлог за ескалация на войната.

Според изказване на индийското държавно управление Сингх е споделил на съветския си сътрудник, че нито една от страните в спора не би трябвало да употребява нуклеарни оръжия. " Перспективата за потреблението на нуклеарни или радиологични оръжия опонира на главните правила на човечеството ", съобщи индийският министър на защитата по време на диалога с Шойгу, повтаряйки в същото време нуждата от бързо разрешаване на спора посредством разговор и дипломация.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР