Руският министър на образованието Сергей Кравцов обяви, че курсът ще

...
Руският министър на образованието Сергей Кравцов обяви, че курсът ще
Коментари Харесай

От 2023г. Русия въвежда военно обучение в училищата frognews.bg

Руският министър на образованието Сергей Кравцов разгласи, че курсът " ще бъде в образователните заведения още от идната година. Сега той е на равнище подготовка. След това ще бъде тестван и следващата година учебните заведения ще могат да го употребяват в работата си. "

 

Има предложение учебните заведения, които нямат подобаващи учители, да набират личен състав от „ жители, които преди този момент са служили по контракт на офицерски длъжности, като преимущество имат военнослужещите, които са били и на бойното поле “. Разработва се и обособен курс по начална военна подготовка в учебните заведения и колежите „ в границите на 35 часа на седмица. “

 

Медиите са пресметнали, че в случай че курсът отнеме 35ч., дружно с уроците по „ Да поговорим за значимото “, свързани с войната, ще заемат до 6 % от междинната годишна образователна натовареност, съобщи bTV.

 

Уроците „ Да поговорим за значимото “, в които учениците би трябвало да научат за патриотизма и задачата на войната в Украйна, се появиха в образователната стратегия по едно и също време със наложителното издигане на знамето преди началото на образователните занятия тази година.

Включването на разкази за „ специфичната интервенция “ – както я назовават в Русия,  в образователните часове - провокира скандал. Това наложи унищожаване на препратките към войната с Украйна в формалните образователни материали.

 

Въпреки това Кравцов упорства, че децата въпреки всичко ще бъдат осведомени за „ специфичната интервенция “. Темата ще е разграничена на уроци през цялата година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР