Руският министър на енергетиката Александър Новак с твърда позиция за

...
Руският министър на енергетиката Александър Новак с твърда позиция за
Коментари Харесай

Русия довършва Северен поток-2 въпреки санкциите

Руският министър на енергетиката Александър Новак с твърда позиция за газопровода
Газопроводът " Северен поток-2 " ще бъде приключен макар глобите на Съединени американски щати, съобщи съветският министър на енергетиката Александър Новак в изявление за РБК, предава организация TACC, представена от организация " Фокус ".
Москва ще приключи плана, макар че понастоящем съветската страна към момента не знае дали швейцарската компания „ Allseas “, наета да постави тръбите газпровода ще успее да приключи плана, твърди Новак.

" Твърде рано е да се приказва, че „ Allseas “ няма да може да приключи газопровода „ Северен поток 2 ". Те преустановиха работата си, с цел да се оправят с риска от наказания. Независимо от глобите, тръбопроводът ще бъде приключен, остава да се положат малко по-малко от 160 км тръби “, сподели той.

Министърът означи, че „ Allseas “ е изискал уточнения от Министерството на финансите на Съединени американски щати и едвам след приемането на повече информация от страна на компанията ще стане ясно дали ще тя може да продължи работата си.

По-рано американският Сенат утвърди законопроекта за военния бюджет на Съединени американски щати за 2020 година В него са планувани наказания, които администрацията на президента Доналд Тръмп да наложи върху съветската енергетика и по-специално върху плановете за газопроводи „ Турски поток “ и „ Северен поток-2 “. На 11 декември Камарата на представителите също гласоподава сполучливо документа, и той беше подписан от Тръмп на 20 декември. Ден по-късно компанията реализатор на плана „ Северен Поток-2 “ – швейцарската строителна компания „ Allseas ”, разгласи че ще прекрати работата си по газопровода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР