Руският милиардер Юрий Милнер планира да изпрати първата частна космическа

...
Руският милиардер Юрий Милнер планира да изпрати първата частна космическа
Коментари Харесай

Руски милиардер ще търси извънземни на Сатурн

Руският милиардер Юрий Милнер възнамерява да изпрати първата частна галактическа експедиция до Сатурн. Това стана ясно от думите на самия предприемач по време на конференцията „ Новата галактическа епоха ” в Сиатъл.   По думите му Сатурн е едно от най-перспективните посоки за търсене на извънземни цивилизации. Не е изключено под ледовете на естественият му сателит Енцелад да има живи организми. Доказателство за това били невероятните сигнали, получени от откривателите. „ Ние фактически открихме нещо, което не чакахме – радиосигнали от тайнствени обекти”, показа Милнер.

Милиардерът не назова точната дата и стойност на експедицията. Но означи, че това ще се случи „ много скоро”, стига да се обезпечи частно финансиране.

През 2015 година в търсенето си на извънземен разсъдък Милнер бе подсилен от британския физик Стивън Хокинг. Фондът на предприемача Breakthrough Initiatives вложи огромна сума пари в усъвършенстването на телескоп от последно потомство в Чили. Освен това предприемачът и английският академик считат в най-скоро време да изпратят галактически апарати към близката звездна система Алфа Кентавър, За плана Breakthrough Starshot те ще похарчат 100 милиона $.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР