Руският медиен регулатор Роскомнадзор обвини американската телевизия CNN, че нарушава

...
Руският медиен регулатор Роскомнадзор обвини американската телевизия CNN, че нарушава
Коментари Харесай

Русия вдигна мерника на CNN

Руският медиен регулатор Роскомнадзор упрекна американската телевизия CNN, че нарушава съветското медийно законодателство и прикани представители на медията за разискване на казуса, съобщи Reuters.

По-рано тази седмица съветското външно министерство упрекна Вашингтон, че подлага на непростим напън активността в Съединени американски щати на подкрепяната от Кремъл електронна медия Russia Today (RT), и предизвести, че Москва ще предприеме ответни ограничения.

Роскомнадзор съобщи на уеб страницата си, че CNN е направила нарушавания на съветското медийно законодателство, в това число на лиценза си да излъчва на територията на Федерацията, само че не уточни какви са нарушаванията.

Регулаторът уточни, че ще продължи "системното си наблюдаване " на записаните в Русия задгранични медии.

На въпрос дали решението е политически стимулирано, ръководителят на Роскомнадзор Александър Жаров съобщи: "Не работя в политическа работа, а в регулаторен орган ".



Вчера представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че управляващите на Съединени американски щати упорстват RT да се записва като "чуждестранен сътрудник " в Съединени американски щати. Захарова сподели, че това заплашва сигурността на чиновниците на медията, тъй като включва обвързване да оповестят свои персонални данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР