Руският лунен космически кораб навлезе в орбитата на Луната в

...
Руският лунен космически кораб навлезе в орбитата на Луната в
Коментари Харесай

Руският космически кораб Луна-25 навлиза в окололунна орбита

Руският лунен галактически транспортен съд навлезе в орбитата на Луната в сряда, огромна стъпка към упоритостта на страната да бъде първата, която каца на южния полюс на Луната в търсене на замръзнала вода.

" Луна-25 " навлезе в орбитата на Луната в 11:57 сутринта, заяви съветската космическа компания Роскосмос. Тя ще обиколи Луната, единственият натурален сателит на Земята, за към 5 дни, след което ще промени курса си към меко кацане на южния полюс на Луната, планувано за 21 август.

Индийският " Чандраян-3 " навлезе в орбитата на Луната по-рано този месец преди плануваното кацане на южния полюс на Луната по-късно този месец.

" Луна-25 ", която е почти с размерите на дребна кола , ще се стреми да работи една година на южния полюс, където учени от НАСА и други галактически организации през последните години откриха следи от замръзнала вода в кратерите .

Наличието на вода на Луната има последствия за огромните галактически сили, евентуално позволявайки по-дълъг престой на хората на повърхността и, което би разрешило добива на запаси от луната.

Нито един съветски галактически транспортен съд не е влизал в лунна орбита след " Луна-24 " , задачата на Съветския съюз към Луната през 1976 година, сподели Анатолий Зак, основателят и издателят на www.RussianSpaceWeb.com, който наблюдава съветските галактически стратегии.

" Влизането в лунна орбита е безусловно сериозно за триумфа на този план ", сподели Зак пред Ройтерс. " Това е първото за постсъветския интервал .

" Някои назовават ​​това втората лунна конкуренция, тъй че е доста значимо Русия да възобнови тази стратегия. "

" Луна-25 " не е единствено една задача - тя е част от доста по-широка съветска тактика , която се простира 10 години в бъдещето. "
 Русия стартира да обработва данни от лунния уред Луна-25
Русия стартира да обработва данни от лунния уред Луна-25

Стреми се да стане първата страна, направила меко кацане на южния полюс на Луната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР