Руският лидер Владимир Путин създаде перфектната илюзия за западните държави

...
Руският лидер Владимир Путин създаде перфектната илюзия за западните държави
Коментари Харесай

Как Путин направи за смях Запада

Руският водач Владимир Путин сътвори съвършената заблуда за западните страни и по-късно безмилостно им се подигра.

Ученията „ Запад 2017 “ се трансфораха в една от най-обсъжданите военни тренировки в света. Те съществено уплашиха НАТО, Съединени американски щати и съветските съседи, чиито разузнавания говореха за дислоциране на над 100 000 души на западните граници на Русия и Беларус.

„ ЗАПАД 2017 “, ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРОТО ОТ РУСКАТА АРМИЯ

За силата на страха приказва това, че в това време Швеция организира най-мащабните военни учения за последните 23 години. А НАТО и Съединени американски щати направиха „ планувани “ тренировки в Полша и прибалтийските страни.

Вече публично Русия е зложелател номер едно на Съединени американски щати

Как Русия промени разпоредбите на международната игра

Руски вертолет обстрелва хора? Министерството: провокация или нелепост

Русия публично разгласи, че в „ Запад 2017 “ ще вземат участие 12 700 души, което е по-малко от ограничаването, открито с Виенското съглашение от 2011 година и не се изисква да бъдат поканени наблюдаващи от чужбина.

Все отново Москва предложения такива. И съблюдава декларирания брой участващи в ученията военнослужещи. От съветския общоприет щаб даже организираха телефонни диалози с командването на НАТО, с цел да внесат утешение.

В същото време няма по какъв начин страховете на западните военни командвания да не са били подхранени . Това евентуално е станало с класическата тактичност на бързо пренасяне на военни елементи за пред американските спътници.

По сходен метод по времето на Хрушчов, в разгара на Карибската рецесия през 1962 година, Съюз на съветските социалистически републики съумява да убеди Съединени американски щати, че има доста повече ракети с нуклеарни бойни глави от действителния брой.

В „ Запад 2017 “ Русия сподели добре координирана войска, нова и не чак толкоз нова техника и си направи реклама за сметка на Запада. Страховете и предизвестията за подготовка на надали не съветска инвазия против НАТО, Украйна и западните съдружници замязяха на параноя.

Путин за следващ път излезе като решителен победител в осведомителната война, която води със Запада през последните години.

Последната насмешка на руснаците със западните военни беше подправена вест за хеликоптер, умъртвил доста цивилни по време на ученията. Тя беше в началото тиражирана от съветски електронни уеб сайтове, цитиращи анонимни източници, съпроводена с видео и в следствие публично опровергана. Оказа се, че хеликоптерът в действителност е взривил празен боен камион на паркинг „ по простъпка “. А видеото е взето от съветско обучение отпреди няколко години.

Все отново какво може да научи Западът от последната огромна подготовка на армията на Русия ? На фона на всички страхове, ученията предложиха добра картина за сполучливите промени, осъществени от съветските военни.

Игор Сютягин, старши теоретичен помощник за Русия в Кралския институт за обединени услуги и проучвания за защита и сигурност в Лондон, разказва това като опит да се сътвори „ изчистена, изцяло готова, само че с най-благоприятен състав войска, въоръжена с съвременно съоръжение, поддържаща гъвкава логистика в гръб “.

Въпреки успеха на Русия в късата грузинска война през 2008 година спорът сподели доста дефекти на съветската военна мощ.

Но в този момент промените наподобява са покрай довеждане докрай. Технологичната бездна, зародила сред съветската и западните армии след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е съвсем преодоляна. И то макар финансовите и софтуерни ограничавания, наложени със глобите на Запада след анексирането на Крим през 2014 година

Официално „ Запад 2017 “ бяха отбранителни маневри за отбраната на Русия и Беларус против възможна външна офанзива .

Това не попречи на няколко зрелищни демонстрации на огнева мощност и не на последно място изстрелването на квазибалистична ракета „ Искандер-М “ от полигон в Югозападна Русия против цел в Казахстан.

Това е ново „ точно оръжие “ на съветската войска, с дребен обсег, което би трябвало да поразява противникови ракетни установки и информационни възли.

Според Норвежката организация за проучвания в региона на защитата, Русия е постигнала забележителен прогрес във въвеждането на този вид въоръжение, типично за армията на Съединени американски щати. За първи път новите съветски „ прецизни “ ракети, само че с дълъг обсег, бяха употребявани във войната в Сирия.

Докато в западните армии задачата на тези оръжия е на първо място да се лимитират цивилните жертви с по-точни удари, руснаците гледат на нещата по малко по-различен метод.

За съветската войска „ прецизните “ бомби и ракети имат възпираща функционалност „ преди нуклеарен удар “.

Друг триумф на руснаците е напредъкът им в така наречен електронна война. Той беше демонстриран и в спора в Украйна, където съветската войска изцяло сковава връзките на украинските въоръжени сили на бойното поле. Според норвежките анализатори в това отношение Русия сега даже превъзхожда Запада, чиито въоръжени сили са мощно подвластни от електронното им съоръжение.

#Zapad games 'peaceful' and 'defensive,' Russia assures West https://t.co/VR0caSAPda pic.twitter.com/JrXAXrzlkr
— dwnews (@dwnews) September 14, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР