Руският лекарствен продукт сърфактант-BL демонстрира своята ефективност в борбата срещу

...
Руският лекарствен продукт сърфактант-BL демонстрира своята ефективност в борбата срещу
Коментари Харесай

Руско лекарство намалява смъртността от COVID-19 пет пъти |

Руският лекарствен артикул сърфактант-BL показва своята успеваемост в битката против коронавирусната зараза, заяви БГНЕС.

Първоначално той е основан за лечение на тежки увреждания на белите дробове, в следствие на употребата му измежду тежко болни пациенти с COVID-19 смъртността е понижена пет пъти, пише вестник " Известия ", позовавайки се на данни от лекари, цитирани от РИА Новости.

Пациентите с ковид, които се утежняват тежко, са 5%. Почти 80% от тях умират. Сърфактантът е вещество, което подрежда белодробните алвеоли от вътрешната страна, до момента в който BL означава „ говежди бял дроб “.

Пациентите получават сърфактант-BL посредством поемане, процедурата се прави два пъти дневно и отнема 30 минути. Лекарството се ползва на пациенти от два до пет дни, до момента в който пациентите отбелязват усъвършенствания незабавно след първото поемане, написа вестникът.

Понастоящем лекарството се ползва на пациенти като част от изследване на неговата ефективност. В края на изследването се възнамерява потреблението на сърфактант-BL в рекомендациите на Министерството на опазването на здравето за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР