Руският журналист Юрий Дуд беше глобен днес със 120 000

...
Руският журналист Юрий Дуд беше глобен днес със 120 000
Коментари Харесай

Руски антивоенен журналист беше глобен за гей пропаганда

Руският публицист Юрий Дуд беше санкциониран през днешния ден със 120 000 рубли (2024 долара) по силата на закон, забраняващ " гей пропагандата ", съобщи Ройтерс.

Лефортовският областен съд санкции 35-годишния Дуд, който е съперник на войната в Украйна, за разпространение на " агитация за нетрадиционни полови връзки измежду малолетни ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Бившият състезателен кореспондент е една от най-големите медийни звезди в Русия. Той закупи популярност със своите язвителни изявленията и документални филми с политически нюанс, които разгласява в " ЮТюб ", където има над 10 милиона клиенти, отбелязва Ройтерс. През октомври предходната година Дуд беше санкциониран със 100 000 рубли (1689 долара) по обвинявания в " агитация на опиати ", откакто прокремълска лобистка група изиска от министерството на вътрешните работи да го проверява.

На 15 април журналистът беше разгласен за " задграничен сътрудник " от съветското министерство на правораздаването, откакто обществено се опълчи на нашествието в Украйна, която назова " имперско безумство ". Правозащитният юрист Павел Чиков сподели, че казусът против Дуд се основава на оповестено в " ЮТюб " изявление, което той провел предходната година с пърформанс актьор гей, макар че не е била наранена тематиката за хомосексуалността. От 2013 година Русия криминализира " пропагандирането " на нетрадиционни полови ориентации пред деца като част от по-общия закостенял дневен ред на Кремъл, напомня Ройтерс. Миналата седмица ръководителят на долната камара на Народното събрание Вячеслав Володин прикани за въвеждане на цялостна възбрана за популяризирането на " нетрадиционни полезности " в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР