Руският генерал Армагедон изчезва на фона на подозренията, че е

...
Руският генерал Армагедон изчезва на фона на подозренията, че е
Коментари Харесай

Изчезна руски генерал. Започна ли чистката на Путин

Руският " военачалник Армагедон " изчезва на фона на съмненията, че е бил разпитван, че е знаел авансово за бунта на наемническата формация " Вагнер " в Русия.

Това според анализатори е първият знак, че е почнала чистката на Путин.
-->
56-годишният военачалник Суровикин е вторият по ред командващ на съветските въоръжени сили. Според американското разузнаване върховен съветски военачалник е бил авансово осведомен с проекта на " Вагнер ", разкрива Daily Mail, написа " Вести ". 

Американски чиновници, осведомени за американското разузнаване, обявиха, че почитан съветски военачалник е бил авансово осведомен с проектите на Пригожин да се опълчи против Шойгу и началника на въоръжените сили военачалник Валерий Герасимов поради неуспехите във войната против Украйна, заяви The New York Times.

Подозренията са, че този военачалник е Суровикин, пълководец, прочут със своята жестокост и грубост.

Провоенният канал в Телеграм " Рибар " разкрива, че Сергей Суровикин " не е виждан от събота ".

Свързаният с военните канал съобщи:  " Местонахождението на " военачалник Армагедон " не е известно сигурно.

Съществува версия, че той е подложен на разпит.

Каналът съобщи, че въпреки Герасимов официално да е запазил купата си, той " към този момент не взе участие в решаването на въпроси по време на [войната] ".

В момента командването на специфичната военна интервенция се реализира от командира на Въздушно-десантните войски Михаил Теплински, заяви " Рибар ".

Суровикин беше подложен отпред на съветските военни старания през октомври.

Суровикин насочи обезверен съботен апел да се откажат от опозицията си против военното управление и да се върнат в базите си " преди да е станало прекомерно късно ".

Той разкрива, че му е било подредено да се върне в Москва от фронта.

Сега се оказва, че това може да е станало поради съмнения, че е знаел за " преврата ", както и поради подозрения за съпричастност към него.

Тогава той съобщи обществено: " Не можем да попаднем в ръцете на врага в този сложен за страната ни миг ".

" Преди да е станало прекомерно късно, е належащо да се подчиним на заповедта на всенародно определения президент на Руската федерация ".

Твърди се, че той не е бил забелязван обществено, откогато е записал това известие.

" Рибар " съобщи: `Въоръженият протест на ЧВК " Вагнер " [частна военна компания] се трансформира в предлог за огромни чистки в редиците на съветските въоръжени сили и в краш тест за лоялността на министерството ".

Твърди се, че чистка се прави и измежду младшите чинове, които са посочили поддръжка за въстанието на " Вагнер " против командирите на Путин.

Междувременно в обособен отчет се споделя, че Путин се опасява да уволни своя " извънредно рисков " министър на защитата, защото се притеснява, че той е негов директен противник.

Отслабеният деспот в последна сметка приключи въоръжения протест през уикенда, който беше ориентиран съответно против Шойгу поради пропуските му във войната.

Но каналът VChK-OGPU Telegram цитира вътрешен източник, съгласно който Путин не може да се съгласи с настояването на водача на протеста Пригожин да уволни 68-годишния министър на защитата поради известността на Шойгу измежду висшите чиновници.

" Шойгу е извънредно рисков при положение на оставка, заради познанията си, големия брой правилни нему хора на управителни постове и съществуването на лостове за въздействие... в Кремъл ", споделя източникът на канала.

Шойгу е служил по-дълго в съветското държавно управление от Путин и знае къде са заровени труповете.

Той не е като другите министри на Путин, " чието безмълвие и безучастие могат да бъдат купени с пари ", споделя източникът.

" Тук всичко е по-сериозно. Путин не е подготвен за сходен спор в този момент ".

Когато в събота се водеха договаряния с присъединяване на беларуския деспот Александър Лукашенко и шефа на ФСБ Александър Бортников за прекъсване на въоръжения протест, Путин изрично отхвърли да в профил Шойгу.

В последна сметка беше подписана договорка, която разреши на Пригожин да отиде безнаказано в заточение, макар че Путин беше оповестил, че шефът на " Вагнер " е отговорен за " изменничество " и " измяна ".

Източниците показват също, че по време на развоя на събитията в събота Путин е останал без връзка - даже с Лукашенко, който се е опитвал да му помогне в договарянията.

Той е контактувал единствено с Бортников.

Смята се, че Путин е избягал от Москва в горския си замък във Валдай, където има бункер.

Новите разкрития акцентират дълбоките разцепления и неустойчивостта по върховете на властовата конструкция на 70-годишния Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР