Руският финансов министър Антон Силуанов днес обеща страната му да

...
Руският финансов министър Антон Силуанов днес обеща страната му да
Коментари Харесай

Руският финансов министър обеща огледален отговор, ако ЕС използва замразените активи на Москва

Руският финансов министър Антон Силуанов през днешния ден даде обещание страната му да отвърне по същия метод, в случай че Европейски Съюз извърши проекта си да отдели облагите, генерирани от замразените активи на Русия в съюза, и да ги съобщи на Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз предлага да бъдат употребявани приходите, генерирани от замразени фондове от запаси на съветската централна банка, на стойност към 300 милиарда щатски $. От тях е допустимо да бъдат събрани към 16 милиарда $.

" Ние също имаме задоволително активи, които са замразени тук в сметки от вид Це ", съобщи в изявление пред съветския канал " Россия-24 " министърът на финансите Антон Силуанов. " Числата не са дребни, приходите от тези фондове са обилни и несъмнено също биха могли да бъдат употребявани, в случай че нашите вражески сътрудници вземат решение ", добави той.

В разследване на западните наказания поради нашествието на Москва в Украйна, почнала през февруари 2022 година, както и на последвалите съветски контрамерки, бяха замразени активи на стойност милиарди долари, отбелязва Ройтерс.

Германската прокуратура през вчерашния ден съобщи, че ще предприеме ограничения за конфискуване на повече от 720 милиона евро от банкова сметка във Франкфурт на съветска финансова институция. Запознат със случая източник сподели, че въпросната институция е Националният депозитар за разплащания – организацията за вътрешни разплащания, притежавана от Московската борса, която играе значима роля в съветската финансова система като основен медиатор с интернационалните пазари.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР