Руският държавен глава взе участие в конференцията Пътуване в света

...
Руският държавен глава взе участие в конференцията Пътуване в света
Коментари Харесай

Путин: Не трябва да се позволява на Запада да монополизира изкуствения интелект

Руският държавен глава взе присъединяване в конференцията " Пътуване в света на изкуствения разсъдък ", която се организира в Москва сред 22 и 24 ноември. В изявлението си Путин съобщи, че не би трябвало да се разрешава на Запада да развива монопол в тази сфера, както и че скоро ще бъде утвърдена " доста по-амбициозна съветска тактика за развиване на ИИ ".

" Президентът ще взе участие през днешния ден в пленарната сесия на конференцията " Пътуване в света на изкуствения разсъдък. [Ще държи тирада и в ще прегледа демозоната - галерия, на която ще му бъде демонстрирано какво е изкуствен интелект ", разгласи в петък прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

Според Песков Сбербанк - най-големият заемодател в Русия - е един от " флагманските водачи в работата по изкуствения разсъдък ". Банката, която в края на предходната година разгласи, че е записала спад с 85% на чистата облага на годишна база до 175 милиарда рубли, е уредник на конференцията. Тазгодишното издание е осмо подред. Сбербанк е една от няколкото огромни съветски банки, които бяха блокирани от интернационалната система за заплащания SWIFT.

Путин приветства Сбербанк и Яндекс за създаването на личен генеративен изкуствен интелект и езикови модели, които съгласно него би трябвало да бъдат в допълнение развити и приложени към браншове на стопанската система. Той предизвести, че някои западни системи за онлайн търсене и генеративни модели пренебрегват или даже " анулират " съветския език и просвета. Такива западни логаритми, сподели той, всъщност считат, че Русия не съществува.

" Разбира се, монополът и господството на такива системи, такива непознати системи, е недопустимо и рисково ", сподели той.

Руският президент Владимир Путин посещава експозицията на интернационалната конференция за изкуствен интелект, проведена от Сбербанк, чийто основен изпълнителен шеф и ръководител на Изпълнителния съвет Герман Греф се намира вляво от него. Москва, Русия, 24 ноември 2023 година

" Руският президент Владимир Путин слуша новогодишна приказка, формирана от изкуствен интелект, отгатва мелодията, написана от невронна мрежа, и се научи по какъв начин да събере съвършения футболен тим. Това " Пътуване в света на изкуствения разсъдък " беше препоръчано на президента от чиновници на Сбербанк, които организираха екскурзия, демонстрираща опциите на новите разработки преди срещата на едноименната конференция ", заяви ТАСС в една от над 10 изявления по отношение на присъединяване на Путин в конференцията в петък.

Говорейки на форума в Москва Путин сподели още, че опитът за възбрана на изкуствения разсъдък е неосъществим макар от време на време притеснителните етични и обществени последствия от новите технологии.

" Не можете да възбраните нещо - в случай че го забраним, то ще се развие някъде другаде и ние ще изостанем ", означи Путин. Според него Русия би трябвало да усъвършенства тактиката си за ИИ както във връзка с упоритостите, по този начин и на осъществяването.

Необходими са промени в законите, усилване на интернационалното съдействие и доста повече вложения за развиването на ИИ, счита Путин. Той ще изиска съветските откриватели да имат по-добър достъп до суперкомпютри, а съветското научно обучение на най-високо равнище за ИИ - да бъде усъвършенствано.

" В напълно близко бъдеще, като една от първите стъпки, ще бъде подписан президентски декрет и ще бъде утвърдена нова версия на националната тактика за развиване на изкуствения разсъдък ", сподели Путин. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа президентски указ през октомври.

Сред заглавията на изявленията на ТАСС от 24 ноември по отношение на присъединяване на Путин на конференцията: 

Путин: Регулирането на ИИ може да бъде основано по прилика с разпоредбите за неразпространение на нуклеарни оръжияПутин позволява, че в бъдеще ИИ може да сътвори нов вид бюрокрацияПутин прикани за основаването на нови индустриални модели, основани на ИИ, за подсилване на икономикатаПутин: обичайните полезности би трябвало да бъдат в основата на развиването на актуалните технологииПутин мечтае за бърза еволюция в региона на изкуствения интелектПутин прикани за подсилване на преимуществото на Русия в региона на изкуствения интелектПутин научи по какъв начин ИИ споделя приказки и може да помогне на началниците в работата имНова епоха, безсмислени забрани и нови решения. Какво сподели Путин на форума за ИИ

 

Инфо: " Дневник "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР