Руският Черноморски флот се подготвя за блокада на украинските пристанища,

...
Руският Черноморски флот се подготвя за блокада на украинските пристанища,
Коментари Харесай

Модерната руска корвета патрулира маршрута между Босфора и Одеса

Р уският Черноморски флот се приготвя за обсада на украинските пристанища , откакто Москва спря осъществяването на интернационалното съглашение за доставка на зърно, твърди английското министерство на защитата в ежедневния си разследващ бюлетин, съобщи ДПА.

Модерната съветска корвета " Сергей Котов " към този момент патрулира маршрута сред Босфора и украинския пристанищен град Одеса, се споделя в бюлетина.

" Съществува реалистична опция тя да влезе в състава на оперативна група за прехващане на търговски товарни кораби, които съгласно Русия се насочват към Украйна ", твърди в бюлетина английското министерство на защитата.

Миналата седмица Русия позволи да изтече срокът на деяние на черноморската зърнена договорка макар острите интернационалните рецензии.

Международното съглашение бе подписано, с цел да помогне за обезпечаване на доставки за по-бедните страни, които разчитат на зърно от разкъсвания от война район. Съгласно изискванията на съглашението украинското зърно се изнасяше през Черно море и Босфора.

Според бюлетина на английското министерство на защитата прекратяването на зърнената договорка в този момент усилва и капацитета за активност и разгръщане на въоръжения спор в региона на Черно море.

Британският министър на външните работи, Общността на нациите и развиването Джеймс Клевърли през вчерашния ден предизвести, че съгласно Обединеното кралство Русия може да ескалира акцията си да унищожи украинския експорт на храни, като се насочи към търговски кораби в Черно море.

Укринформ също удостовери, че Черноморският флот на Русия е трансформирал позициите си след отдръпването на Москва от зърнената договорка в подготвеност да наложи обсада на Украйна, цитирайки публикувания в " Туитър " бюлетин на английското министерство на защитата.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 26 July 2023.

Find out more about Defence Intelligence's use of language:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР