Руският Черноморски флот отблъсна атака с дрон срещу флота в

...
Руският Черноморски флот отблъсна атака с дрон срещу флота в
Коментари Харесай

Руският Черноморски флот е отблъснал атака с дронове в Севастополския залив

Руският Черноморски флот отблъсна офанзива с дрон против флота в Севастополския залив, съобщи губернаторът на Севастопол, най-големия град на анексирания Кримски полуостров, предава Франс прес.

" Кораби на Черноморски флот тази заран отблъснаха офанзива на безпилотен летателен уред (БПЛА) в Севастополския залив ", съобщи Михаил Развожаев в канала си в телеграм. Той означи, че в града няма потърпевши обекти и акцентира, че обстановката е под надзор.

Според съветски медии към 04:20 часа е чута мощна детонация, " след което се чуха още няколко гърмежа ".

Губернаторът Развожаев съобщи, че няма развалени обекти и прикани жителите да запазят успокоение.

Заливът на Севастопол е краткотрайно блокиран, фериботите и лодките не се движат, оповестиха управляващите на града в Телеграм. За връзка със северната част на Севастопол се употребяват рейсове, излиза наяве от известието.

По-рано представители на анексирания Крим неведнъж съобщаваха за офанзиви с дронове.

В Севастопол е основан Черноморския флот на Русия, а градът се намира под неговото командване. Градът като обособена административна единица бе анексиран от Русия през 2014 година дружно с целия кримски полуостров. Севастопол беше база на съветския Черноморски флот и до момента в който полуостровът беше украински според особено съглашение сред Украйна и Руската федерация.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР