Руският автомобилен пилот Роман Русинов се обяви против новите условия

...
Руският автомобилен пилот Роман Русинов се обяви против новите условия
Коментари Харесай

Руският пилот скочи на ФИА

Руският авто водач Роман Русинов се разгласи срещу новите условия на ФИА за присъединяване на съветски водачи и тимове в интернационалните надпревари. Русинов е най-успешният руснак в надпреварите за устойчивост, а отборът му G-Drive е измежду най-силните в клас LMP2.

Руските водачи нямат право да се състезават под националния си байрак, като ще карат с безпристрастен статут и под флага на ФИА. Също по този начин, те нямат право да употребяват и националните знаци на страната си, в това число и в обществените мрежи.

Тази реакция идва след войната, която Русия стартира в Украйна на 24 февруари, само че ФИА вкара много по-меки ограничения по отношение на другите спортове, които изхвърлиха Русия и Беларус.

“Днес, аз водачът на съветския тим G-Drive Racing, отхвърлям да приема дискриминационните условия на ФИА. Целта на всеки състезател е да чуе химна на родината си на подиума. За 10 години интернационален опит нашият тим е реализирал това неведнъж. Вдигали сме съветския байрак, слушали сме и сме пели съветския химн. Заради моите почитатели, поради моите съотборници и поради спортната чест няма да подпиша този документ. По-добре въобще да не сядам зад волана”, разгласи Русинов.

Предполага се, че след изказването на Русинов G-Drive няма да взе участие в интернационалните надпревари тази година, защото Романов е и мендижър на отбора, който оперира с парите на Газпром. Наскоро отборът притегли някогашния водач от Формула 1 Даниил Квят, с цел да кара той в Световния шампионат за устойчивост (WEC). Засега обаче няма публична информация за промени в програмата на G-Drive през идния сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР