Руският актьор Анатолий Белий беше включен в регистъра на чуждестранните

...
Руският актьор Анатолий Белий беше включен в регистъра на чуждестранните
Коментари Харесай

Звезда от Бригада бе обявен за чуждестранен агент в Русия

Руският артист Анатолий Белий беше включен в регистъра на задграничните сътрудници, се споделя в известие на съветското министерство на правораздаването.

Според Министерството на правосъдието той е взел участие в основаването на известия и материали на задгранични сътрудници за безграничен брой хора, приказвал е против Специалната военна операци, както Русия назовава пълномащабната война в Украйна, популяризира погрешна информация за решенията, взети от държавните органи на Руската федерация и водещи политици, а също по този начин действал като организатор и участвал в събития за набиране на средства в поддръжка на украинските въоръжени сили.

Да напомним, че Анатолий Вайсман (истинското име на актьора) е роден в село Брацлав в Украинската ССР. До 2022 година той беше един от водещите артисти на Московския живописен спектакъл А. П. Чехов, само че след началото на войната напусна и се реалокира в Израел.

По време на кариерата си Бели играе в десетки филми и телевизионни сериали, в това число " Бригада ", " Параграф 78 ", " Какво друго приказват мъжете ", " Оптимисти ", съобщи Супер.ру.

Освен артиста в листата са вкарани журналистът Андрей Затирко, някогашният общински народен представител от Новосибирск Хелга Пирогова, правозащитникът и основен редактор на онлайн изданието „ Кавказки възел “ Григорий Шведов, както и Денис Соколов, представител на сдружението „ Граждански съвет ”.

Преди това регистърът на задграничните сътрудници беше попълнен от звездата от сериала „ Олга “ и филмите „ Вълчок “, „ На живо “, „ Земята на OZ “ Яна Троянова поради рецензии към държавното управление.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР