Руските войски продължават да правят опити за настъпление в източната

...
Руските войски продължават да правят опити за настъпление в източната
Коментари Харесай

Луганск и Северодонецк - средоточие на конфликта в Украйна

Руските войски не престават да вършат опити за нахлуване в източната част на страната. Повечето от тях са съсредоточени в посока Донецк.

Междувременно съветските самолети бомбардират инфраструктура и промишлени уреди надалеч зад фронтовата линия.

В северната част на Донецка област се водят сражения край село Сиротино. Вчера в Донецка и Луганска област са били отблъснати единадесет съветски офанзиви.

Тази заран се оповестява за удари в Луганск , където съветска ракета е попаднала в болничното заведение на Северодонецк . Има починали и ранени - по първична информация 10 починали и трима ранени.

Руските военни обстрелват Северодонецк, Горное, Золоте, Рубижне, Лисичанск и други обитаеми места в Луганска област.

Ръководителят на Луганската военна област Сергей Гайдай оповестява и за удари по гражданска инфраструктура в региона, в това число блокове, магазин, както и постройката на теоретичен институт " Импулс ".
 Русия от ден на ден затъва в Източна Украйна
Русия от ден на ден затъва в Източна Украйна

Вътрешни междуособици в окупираните територии

Русия концентрира напъните си върху задържането на позициите си и възпирането на украинските сили.

В Черно море покрай Змийския остров се организират избавителни интервенции на мястото, където е опустошен съветски десантен катер, оповестява украинския общоприет щаб.

Тази заран УНИАН оповестява и за удари по Черниговска област, при които има жертви и ранени.

Атакувано с ракети е село Десна.
 Отново детонации в Лвов Обновена
Отново детонации в Лвов

Нови удари на Русия против Украйна

Именно Черниговска област, която се намира северно от Киев, е обект на ежедневната сводка на английското министерство на защитата от през днешния ден. В Черниговската област са наранени към 3500 здания по време на съветската атака против украинската столица. Осемдесет % от вредите са нанесени на жилищни здания . Мащабът на тези вреди демонстрира готовността на Русия да употребява артилерия против обитаеми места с минимално вземане предвид с пропорционалността и вредите за гражданската инфраструктура, пишат английските военни.

Русия евентуално ще прибягва все по-широко до потребление на безразборни артилерийски обстрели едно заради лимитираните благоприятни условия за разкриване на цели и второ, заради нежеланието да рискува бойната авиация отвън фронтовата линия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР