Руските войски потвърдиха настъплението на северозапад и югоизток от Авдеевка

...
Руските войски потвърдиха настъплението на северозапад и югоизток от Авдеевка
Коментари Харесай

ISW: Руската армия е превзела част от промишлената зона на Авдеевка

Руските войски потвърдиха настъплението на северозапад и югоизток от Авдеевка на 26 ноември. Това се споделя в последния отчет за военните дейности на основания във Вашингтон мозъчен концерн " Институт за проучване на войната " (ISW), предава " Украинская истина ", представена от " Фокус ".

Кадри с геолокация, оповестени на 26 ноември, демонстрират, че съветските войски са постигнали дребен прогрес северозападно от Красногоровка (7 км северозападно от Авдеевка) и в източната част на индустриалната зона в югоизточните околности на Авдеевка.

Видео с геолокация от 26 ноември демонстрира по какъв начин съветска бронетехника нападна украински позиции в северната част на индустриалната зона в югоизточните околности на Авдеевка.

Руските военни блогъри като цяло настояват, че съветските войски са завладяли цялата индустриална зона покрай жп гара Ясиноватая-2 на 26 ноември, само че ISW към момента не е намерила образно удостоверение на тези изказвания.

На 26 ноември съветските войски също не престават настъпателните дейности на линията Купянск-Сватово-Кременная и удостоверяват настъплението. Кадри с геолокация, оповестени на 26 ноември, демонстрират, че съветските войски са напреднали леко югозападно от Первомайски (24 км източно от Купянск).

Генералният щаб на Украйна заяви, че украинските войски са отразили съветски офанзиви покрай Синковка (8 км североизточно от Купянск), Ивановка (20 км югоизточно от Купянск), Новоселовски (14 км северозападно от Сватово) и покрай Серебрянското горско стопанство (10 км югозападно от Кременная).

Украинският общоприет щаб заяви, че на 26 ноември украинските войски са траяли щурма си южно от Бахмут и са нанесли загуби на съветските войски в персонален състав и военна техника.

На 26 ноември съветските войски не престават несполучливите настъпателни интервенции западно и югозападно от Донецк, настояват още от ВСУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР