Руските военни вероятно променят тактиката си в Украйна, написа британският

...
Руските военни вероятно променят тактиката си в Украйна, написа британският
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия вероятно сменя тактиката си в Украйна


" Руските военни евентуално трансформират тактиката си в Украйна ", написа английският в. " Дейли мейл ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3469
Според данни на основаното в Лондон издание след неуспеха на Москва да превземе столицата Киев и втория по величина град в страната Харков съветските въоръжени сили са почнали да се пренасочват дейностите си към Източна Украйна (район, отчасти следен от поддържаните от Кремъл по този начин наречени Донецка и Луганска национални републики). " Вероятно Русия е изгубила самодейност по завземане на двата града и в този момент прави опити да тръгне по пътя на най-малкото противодействие ", уточни още медията, която се базира на информация на английското разузнаване.

" Дейли мейл " също написа,  че съветски военни подразделения са били трансферирани от Украйна в Беларус (северната съседка на Украйна). " Вероятно става дума да прегрупиране на войските, които да върнат в Украйна ", добави изданието.

Според Киев изтеглянето на съветските военни от покрайнините на украинската столица е лъжовен маньовър. " Москва не се е отказала от проекта за завладяване на Киев ", оповестиха от разследващата работа на Украйна. " Става дума за краткотрайно евакуиране, което има за цел да се съберат сили и по-късно да се стартира нова атака " показаха от ведомството, представени от английския вестник " Сън ".

" Днес от Генералния щаб въоръжени сили на Украйна обявиха, че Москва е предислоцирала в Украйна към 2000 военни от Южна Осетия и Абхазия (райони  в Грузия, окупирани от Русия през 2008 г.) ", заяви изданието " Украинская истина ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР