Руските власти в окупирания украински град Мариупол разрушават по-голямата част

...
Руските власти в окупирания украински град Мариупол разрушават по-голямата част
Коментари Харесай

Украйна: Русия разрушава бомбардирания театър в Мариупол


Руските управляващи в окупирания украински град Мариупол унищожават по-голямата част от трагичния спектакъл в града, където съгласно украинските управляващи са били при въздушна бомбардировка през март, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на организация Ройтерс.

Кадри от дрон демонстрират, че вътрешността на постройката е разрушена, а фасадата е оставена непокътната.

Украински публични лица оповестиха, че това е опит да се прикрият следите от убийството на голям брой хора при бомбардировката на 16 март и да се заличи украинската просвета.

Руски публични лица настояват обаче, че се реализират проекти за възобновяване на театъра в Мариупол, който е под техен надзор. Руската осведомителна организация ТАСС цитира шефа на театъра Игор Солонин, че се събаря единствено част от постройката, която не може да бъде възобновена.

Бомбардирането на театъра стана по време на продължителната – пристанище на Азовско море, което се счита за основно за линиите за доставяне сред регионите, които управляват съветските сили в Южна и в Източна Украйна.

В театъра се бяха скрили цивилни. От двете му страни бяха сложени огромни надписи „ деца ”. Според украинските управляващи при съветската бомбардировка са починали минимум 300 души, а съгласно някои оценки жертвите са повече.

Русия отхвърля да е бомбардирала театъра съзнателно. Мариупол удържа съветските офанзиви над два месеца. Повечето здания са разрушени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР