Руските власти са задържали днес няколко човека и са извършили

...
Руските власти са задържали днес няколко човека и са извършили
Коментари Харесай

Руските власти започнаха арести и обиски на поддръжници на Навални

Руските управляващи са задържали през днешния ден няколко индивида и са направили обиски  на парцели, които са благосъстоятелност на хора към опозиционния водач Алексей Навални, съобщи ДПА.

Арестите и претърсванията са осъществени в Санкт Петербург и Владивосток. Бяха публикувани фрагменти от акциите в криптираната обществена мрежа Телеграм. Според информация от съветската полиция единствено в Санкт Петербург са били осъществени най-малко 30 интервенции.

Повечето от засегнатите от акциите са близки на Навални, само че с изключение на тях има и такива, които са поддръжници на някогашния петролен магнат и критик на Путин – Михаил Ходорковски. Последният живее в чужбина.

Бил е задържан и журналистът Генадий Шулга, някогашен основен редактор на телевизия ОТВ Прим и основател на осведомителна организация, излъчваща репортажи в Instagram.

Екипът на Навални, който неотдавна беше наказан на повече от 2 години затвор в далечна колония, прикани за краткотрайно прекратяване на демонстрациите в негова поддръжка, поради на това, че при предходни акции бяха задържани над 10 000 поддръжници на опозиционера.

В края на предходната седмица висшият представител по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел се срещна с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров. Борел сподели, че връзките сред Европейски Съюз и Русия са на историческо дъно, само че към този момент нови наказания поради присъдата на Навални не се възнамеряват.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР