Руските власти проверяват видеокадри, изтекли в интернет, на които лишени

...
Руските власти проверяват видеокадри, изтекли в интернет, на които лишени
Коментари Харесай

Изтекоха кадри на изнасилвания и изтезания в руски затвори

Руските управляващи ревизират видеокадри, изтекли в интернет, на които лишени от независимост в затвор в Саратовска област са подлагани на жестокости и полови похищения, заяви Кремъл, представен от Ройтерс.

Руското президентство съобщи, че с въпроса се е заела Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН).

"Ако достоверността на тези материали се удостовери, това ще бъде съображение за съществено следствие ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Кадрите бяха качени в интернет от "Гулагу " (Gulagu.net), правозащитна организация, занимаваща се със случаи на хипотетично принуждение в съветските затвори. Тя съобщи, че се е сдобила с голям теч на документи, фотоси и видеа, които потвърждават, че стотици хора в системата на съветските затвори са били изтезавани и изнасилвани.

Организацията разгласи, че в идващите дни ще разгласява още материали. Ройтерс не може да ревизира достоверността на изнесените фрагменти.
Руските информационни организации оповестиха, че ФСИН е изпратила екип в пандиза в Саратовска област, на към 700 км на югоизток от Москва, който да ревизира истинността на изказванията, а инспекция по случая е почнала и основната прокуратура.

По-рано тази година шестима някогашни пандизчии и някогашен контрольор от системата на пандизите описаха пред Ройтерс за живота в пандиза в друга област, в който е държан критикът на Кремъл Алексей Навални за нарушение на изискванията по гаранцията си, за което той отхвърля.

Те приказваха за постоянни побои от надзиратели, полови похищения, сериозен психически напън и липса на медицински грижи.
Руското законодателство постановява, че пандизчиите не би трябвало да бъдат третирани по метод, който е "суров " и "накърнява човешкото достолепие ". Ако чиновник на затвор злоупотреби със служебното си състояние, може да влезе в пандиза за до 10 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР