Руските свещеници трябва да се въздържат от практиката с водосвет

...
Руските свещеници трябва да се въздържат от практиката с водосвет
Коментари Харесай

Руската църква иска свещениците да спрат с водосвета на ядрени ракети и оръжия

Руските свещеници би трябвало да се въздържат от практиката с водосвет на нуклеарни ракети и други оръжия за всеобщо заличаване , които могат да причинят безчет жертви, съгласно новите насоки, обсъждани от Руската православна черква, оповестява " Ройтерс ".

За две десетилетия на власт , президентът Владимир Путин стана непосредствен с православната черква , която също е развила по-тесни връзки с министерството на защитата.

Руски свещеници от дълго време пръскат със светена вода по подводници, балистични ракети , галактически ракети " Союз " и други. Но част от това би трябвало да спре , в случай че църквата утвърди документ, формиран от комисия на православната черква.

" Водосвет на оръжия не е в традицията на Православната черква и не подхожда на наличието на обреда ", се споделя в документа на уеб страницата на Московската патриаршия.

Освещаването на оръжия, които могат да убият " неустановен брой хора ", би трябвало да бъдат изключени от практиката , се споделя в известието.

Предложенията ще бъдат разисквани до 1 юни, а обществеността също би трябвало да взе участие в дебата, заяви московският клон на църквата.

Символ на околните отбранително-църковни връзки в Русия е построяването на лична катедрала от въоръжените сили във боен тематичен парк отвън Москва, една от най-големите православни църкви в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР