Руските студенти започнаха да получават призовки през личния си акаунт

...
Руските студенти започнаха да получават призовки през личния си акаунт
Коментари Харесай

Руски студенти започнаха да получават електронни призовки за военна служба

Руските студенти започнаха да получават " призовки " през персоналния си акаунт в уеб страниците на университетите, съобщава  " Nexta ".

Според известия в медиите на 15 март няколко студенти от Новосибирския държавен механически университет са видели вести в персоналния акаунт на студента, че са призовани във военната работа за регистрация и регистриране.

Малко по-късно се оказа, че двойно повече възпитаници са получили електронни призовки. Според официалния представител на университета призовки са получили 32 студенти.

" Ние съблюдаваме федералния закон. Ние сме длъжни да осведомяваме студентите за всички условия на службата за военна регистрация и набор. Не разбирам каква е същността на всички прекарвания ", добави представител на университета, чиито имена не се дават от медиите.

Също по този начин не беше допустимо да се разбере кои възпитаници са получили призовки: постоянни, задочни или младежи, които се образоват във вечерна форма на образование.

Освен това студенти от Московския институт по енергетика започнаха да получават сходни вести. Те съдържат информация за нуждата да се явят за приемане на призовка във военната работа на Лефортово за изясняване на документи за военна регистрация.

Писма получиха студенти 4-ти курс, както и някои студенти и докторанти. Според студентите управлението на образователното заведение моли всички, получили писмата, да съблюдават условието, защото то е наложително.
 дневен ред, дневен ред за студенти, дневен ред на новосиб Студентите в Новосибирск започнаха да получават призовки от службите за военна регистрация и регистриране в електронен тип
Припомняме, че на 15 март стана известно, че руските военни комисари са почнали да раздават призовки на мъже за „ уточняване на данни “ към този момент в 16 района. Военните комисари назовават ​​наборните събития „ цифровизация въз основата данни на мобилизираните “. Възможно е ново набиране на доброволци във въоръжените сили на РФ за прекачване в Украйна, настояват публицисти.

Освен това съветски медии писаха, че Кремъл е дал отговор на известията за втора вълна на мобилизация в Русия. Според медиите руснаците към този момент скрито раздават призовки, а английското разузнаване сподели, че военнослужещи от Руската федерация нямат право да излизат в чужбина. В същото време представителят на Путин Дмитрий Песков отхвърля нова вълна на готовност.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР