Руските сили са завзели още две селища в Луганска област.

...
Руските сили са завзели още две селища в Луганска област.
Коментари Харесай

Руските сили са превзели още две селища в Луганскато облост

Руските сили са завзели още две селища в Луганска област. Това са Лоскутивка и Рай-Александровка, които се намират покрай Лисичанск и Северодонецк. Освен това руснаците не се отхвърлят от проектите си да поемат контрола над автомагистралата Лисичанск-Бахмут.

Това се показва в нов бюлетин на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

В посока Донецк руснаците концентрират главните си старания върху установяването на цялостен надзор над Северодонецк. Освен това силите на съветската не престават да прави атака, с цел да обкръжи украинските военни край Лисичанск.

" По посока на Северодонецк съветските сили са завзли обитаемоте места Лоскутовка и Рай-Александровка. Провеждат щурмови дейности, с цел да откри надзор над село Сиротине. " Рашистите правят подготовка за секване на река Северски Донец ", оповестява Генералният щаб.

По посока на Бахмут се прави нахлуване по направленията Золоте и Вълчеяровка. Руснаците желаят да завземат преобладаващите височини в региона на Берестово, с цел да открият надзор над автомагистралата Бахмут-Лисичанск.

" За да укрепи групировката в посоченото направление, врагът реалокира до една батальонна тактическа група от Централния боен окръг до селището Новотошковское ", прибавиха от Генералния щаб.

Противникът не е деен в направленията Краматорск, Авдеевка, Курахово, Новопавловск и Запорожие. Въпреки това продължава обстрелът на региона, с цел да бъдат ограничи дейностите на украинските военни.

По-рано анализаторите от Института за проучване на войната утежниха прогнозата си за завладяването на Лисичанск. Според тях градът може да бъде в съветски ръце през идващите няколко дни
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР