Руските сили са унищожили украински безпилотни летателни апарати, насочени към

...
Руските сили са унищожили украински безпилотни летателни апарати, насочени към
Коментари Харесай

Русия съобщи за унищожени украински дронове над Москва и Черно море

Руските сили са унищожили украински безпилотни летателни апарати, ориентирани към Москва и Черноморския флот, оповестиха публични лица, като това е последното от вълната офанзиви против столицата и воден път, в който се развихря спорът.


Руското министерство на защитата заяви, че военновъздушните му сили са свалили украински дрон над столицата към 04:00 ч. (01:00 ч. по Гринуич), съобщи Агенция Франс Прес.

" Безпилотният летателен уред, откакто е бил изложен на въздействието на оръжията на противовъздушната защита, е трансформирал траекторията на полета си и е паднал върху нежилищна постройка в региона на Краснопресненската набережна в Москва ", съобщи министерството в Telegram.

Кметът на Москва съобщи, че на мястото на случая са пристигнали службите за незабавна помощ, само че по първични данни няма потърпевши.

" Отломките на БЛА са паднали в региона на Експоцентъра и не са нанесли обилни вреди на постройката ", съобщи Сергей Собянин в Telegram.

Държавната осведомителна организация ТАСС заяви, че една от стените на павилиона на мястото на събитието се е срутила отчасти, като се базира на службите за незабавна помощ.

" Площта на сриването е към 30 квадратни метра “, обявиха от службите за незабавна помощ пред ТАСС.

Въздушното пространство наоколо до интернационалното летище Внуково е било затворено за малко, като заминаванията и пристиганията са били забавени, базирайки се на авиационната работа.

Според уеб страницата на експоцентъра, ситуиран на Краснопресненския бряг на река Москва, в него постоянно се организират изложения и търговски изложби. Мястото е на 100 метра от " Москва-Сити " - офисен блок в основния бизнес регион на столицата, който в границите на няколко дни беше ударен два пъти от парчета от свалени дронове този месец.

До поредицата от набези през последните месеци столицата не е била обект на набези по време на спора в Украйна, който стартира преди повече от година.

Часове преди удара по Москва Русия осуети офанзива с украински морски дрон против военните си кораби в Черно море - последното от поредицата набези против флота ѝ. Руското министерство на защитата заяви, че дронът е бил погубен късно в четвъртък вечерта от патрулни кораби на военноморските сили на 237 км югозападно от Севастопол - базата на Черноморския флот на анексирания от Москва Кримски полуостров.

Нападенията и от двете страни се ускориха в Черно море, откогато Русия се отдръпна от договорката, която позволяваше безвреден експорт на украинско зърно през морския възел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР