Руските сили са се изтеглили от град Лиман, важен железопътен

...
Руските сили са се изтеглили от град Лиман, важен железопътен
Коментари Харесай

Руската армия се изтегли от ключов град, след което Кадиров я призова за ядрени удари

Руските сили са се изтеглили от град Лиман, значим железопътен възел в Източна Украйна. Новината пристигна малко откакто украинското министерство на защитата заяви, че украинските сили влизат в Лиман, предадоха международните организации, като се базират на съветското министерство на защитата.

В изказването на съветското министерство на защитата се споделя: " Заплашени да бъдат обкръжени, съюзническите сили се изтеглиха от Лиман към по-безопасни позиции ".

Русия би трябвало да обмисли потреблението на нуклеарни оръжия с дребна мощ в спора в Украйна, съобщи в това време чеченският водач Рамзан Кадиров, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Това изказване той направи малко откакто бе обявено за нови неуспехи на съветските сили на бойното поле.

В пост в " Телеграм " Кадиров насочи рецензии към съветските командири поради това, че те са изтеглили съветските сили от Лиман, което той дефинира като занемаряване на града. " По мое персонално мнение би трябвало да бъдат взети по-драстични ограничения, стигащи до оповестяването на военно състояние в граничните региони и до използването на нуклеарни оръжия с ниска мощ ", сподели чеченският водач, имайки поради тактическите нуклеарни оръжия.

Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави съвсем неосъществим края на войната в Украйна, съобщи на собствен ред ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, представен от Франс прес.

" Русия е на път да загуби войната ", добави той. " Тя към този момент я е изгубила в честен и политически проект ", акцентира ръководителят на европейската дипломация. " Но Украйна към момента не е спечелила ", означи Борел на конгрес в Тоха, Североизточна Испания.

Трябва " да накараме светът да осъзнае аргументите и следствията на тази война ", прикани Борел, като подсети, че Бразилия и Индия (и Китай) се въздържаха от наказание на съветската анексия пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР