Руските сили са били оборудвани с маски срещу химическа атака,

...
Руските сили са били оборудвани с маски срещу химическа атака,
Коментари Харесай

МО на Украйна: Москва се кани да използва химическо оръжие, раздава маски на войниците си

Руските сили са били оборудвани с маски против химическа офанзива, което ускорява съмненията, че Москва се кани да употребява химическо оръжие, оповестява „ Дейли Мейл “, съобщи БГНЕС.

Украинските сили са иззели газови маски от съветските войски след предизвестията на Запада, че Владимир Путин може да употребява химическо оръжие при нахлуването си. Министерството на защитата показа фотоси на хванатото съоръжение, което включва и каски от епохата на Втората международна война и шапка ушанка, показващи окаяното положение на разнебитената войска на Путин.

Министерството съобщи в Twitter: " Втората войска в света е мит “. Западните и украинските водачи насочиха страховити предизвестия, че Путин се готви да употребява химическо оръжие, а маските, раздадени на съветските войски, подсказват, че офанзивата е евентуална.

Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че опасността съветските сили да употребяват химически оръжия е " доста действителна ", до момента в който нашествието навлиза в третата си седмица. В снощното си телевизионно послание към нацията президентът се обърна саркастично към съветските войски и попита къде възнамеряват да разположат оръжията.

" Къде ще нанасяте удари с химически оръжия? ", попита той. " В родилния дом в Мариупол? В църквата в Харков? В детската болница в Охмадит? Или в нашите лаборатории, които съществуват още от руско време и работят с елементарни, а не с военни технологии? “

Борис Джонсън и някогашният началник на съветските интервенции на MI6 Кристофър Стийл повториха опасенията на Зеленски, че Русия скоро може да разположи химически оръжия на фона на бавния прогрес на място. Министър-председателят съобщи в предаването " Интервюта " на Бет Ръгби по Sky News: " Това, което чувате за химическите оръжия, е напряко от техния справочник. Те стартират да настояват, че има химически оръжия, които са били съхранявани от техните съперници или от американците, когато самите те считат да употребяват химически оръжия, както се притеснявам, че може да се случи. Те имат подготвеност да употребяват нещо като дегизировка. Видяхте го в Сирия. Видяхте го даже в Обединеното кралство “ (визирайки химическата офанзива против Сергей Скрипал).

Запитан дали чака, че Русия ще употребява химическо оръжие, министър председателят отговори: " Просто означавам, че те към този момент вършат тъкмо това - популяризират подправена история. Страхувам се, че това е едно цинично, варварско държавно управление “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР