Руските сили осъществиха мащабна четиричасова атака с дронове в Киев

...
Руските сили осъществиха мащабна четиричасова атака с дронове в Киев
Коментари Харесай

Русия извърши срещу Киев най-голямата атака с дронoве от началото на войната

Руските сили реализираха огромна четиричасова офанзива с дронове в Киев в дребните часове на 25 ноември, която се прави оценка като най-голямата сходна офанзива против страната след началото на Специалната военна интервенция от февруари 2022 година Това се случва ден след като срещу Крим. Най-малко петима души са ранени, жилищни и нежилищни здания са развалени в друга степен. Прекъснато е електрозахранването в десетки здания.

Сергей Попко, шеф на Киевската градска военна администрация, съобщи в " Телеграм " към 4:00 сутринта локално време на 25 ноември, че съветските сили са направили офанзива с дронове в предградията на Киев. Към 7:20 ч. сутринта противовъздушната защита продължаваше да работи в града, а половин час по-късно Киевската градска военна администрация заяви, че парчета са паднали върху четириетажна жилищна постройка в югозападната част на Киев.

Кметът на Киев Виталий Кличко и Сергей Попко обявиха, че останките от свален дрон са паднали върху висока постройка в Днипровския регион, което е довело до пожар. При рухването на отломките от различен дрон се е срутил етаж на пететажна жилищна в Соломянския регион, в който с изключение на материални вреди, има пострадали хора, в това число 11-годишно дете. Кличко съобщи също, че спасителите работят по изваждането от руините на две дами.

През цялата нощ Военновъздушните сили осведомиха за дронове " Шахед " в Херсонския, Николаевския, Днипропетровския и Черниговския регион, както и в регионите на Кривий Рог, Суми и Киев. Първоначално военновъздушните сили на Украйна споделиха, че 71 от 75-те дрона са били свалени, само че след това преразгледаха броя им и оповестиха, че свалените дронове са 74. С изключение на осем, всички останали са били свалени над Киев и околния район, заяви представител на Военновъздушни сили сподели по малкия екран.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски уточни, че офанзивата е пристигнала в ранните часове на деня, в който украинците означават най-тежката си национална покруса - Гладомора от 1932 - 33 година

" Умишлен гнет... Руското управление се гордее с обстоятелството, че може да убива ", написа Зеленски в " Телеграм ".

 

Източници: " Дневник ", dnes.dir.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР