Руските сили обстрелват украинските позиции с артилерия и вчера само

...
Руските сили обстрелват украинските позиции с артилерия и вчера само
Коментари Харесай

Ожесточени боеве в Донецка и Луганска области

Руските сили обстрелват украинските позиции с артилерия и през вчерашния ден единствено в източната част на страната са нанесли съвсем 400 удара, съобщи Ройтерс, като се базира на президента на Украйна Володимир Зеленски.

Русия изтегли силите си от град Херсон по-рано този месец и трансферира част от тях, с цел да укрепи позициите си в източните Донецка и Луганска области.

" Най-ожесточените сражения, както и преди, са в Донецка област. Въпреки че през днешния ден имаше по-малко офанзиви заради утежняването на времето, интензивността на съветския обстрел за жалост остава извънредно висока ", сподели Зеленски.

 

" В Луганска област постепенно се придвижваме напред с пердах. Към момента от началото на деня в източната част на страната има съвсем 400 артилерийски офанзиви ", добави той.

Зеленски сподели още, че войските в южната част на страната " поредно и доста пресметливо унищожават капацитета на окупаторите ", само че не даде детайлности.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководителят на администрацията на Зеленски, съобщи късно нощес, че съветските сили са обстрелвали жилищна постройка в Херсонска област, в Южна Украйна. " Възможно е под руините да има хора. Службите за незабавна помощ работят на мястото на случая ", написа Тимошенко в приложението " Телеграм ". В неотдавна отвоюваната столица на района, град Херсон, продължава да няма електричество, течаща вода и отопление.

В събота Киев заяви, че към 60 съветски бойци са били убити при далекобойна артилерийска офанзива в южната част на страната, като това е вторият случай в границите на четири дни, в който Украйна твърди, че е предизвикала многочислени жертви в границите на една офанзива.

От началото на войната против Украйна, Русия към този момент е изстреляла към 4700 ракети по цели в съседката си, съобщи ДПА, базирайки се на украинския президент Володимир Зеленски.

" Стотици наши градове на процедура бяха опожарени, хиляди хора бяха убити, стотици хиляди бяха депортирани в Русия ", съобщи Зеленски нощес във видеопослание до Международната организация на франкофонията, чиито представители заседават в Джерба, Тунис. " А милиони хора са напуснали Украйна, с цел да търсят леговище от войната в други страни ", добави той.

По думите на украинския президент единствено предишния вторник Русия е изстреляла близо 100 ракети по Украйна. " Сто разнообразни ракети против нашите градове, против жилищни здания, против предприятия, против електроцентрали ", сподели Зеленски. В резултат на тези офанзиви повече от 20 милиона души са останали краткотрайно без електричество, добави той.

Зеленски се обърна за помощ към страните членки от организацията на франкофонските страни. " Украйна в действителност желае мир. Но с цел да възстановим мира, се нуждаем от поддръжка ", сподели той. По негови думи възобновяване на мира е изцяло допустимо. " Но това е допустимо, в случай че всички в света схванат, че никой в света не заслужава нито един ден на гнет ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР