Руските сили напоследък губят много повече танкове в самоубийствени фронтални

...
Руските сили напоследък губят много повече танкове в самоубийствени фронтални
Коментари Харесай

Русия на път да остане без танкове, не може да възстанови загубите си на украинския фронт

Руските сили в последно време губят доста повече танкове в самоубийствени фронтални офанзиви във войната в Украйна, в сравнение с биха могли да заменят даже при най-оптимистичния промишлен сюжет. Всичко това значи, че руснаците може би изчерпват танковете, написа Forbes.
 
Ако задачата на Кремъл е да реализира брониран пробив, той първо би трябвало да възвърне танковия си корпус. Това значи, най-малкото, загуба на по-малко танкове – в случай че не и генериране на доста повече заместващи такива. Това изисква и " продължителна застоялост на фронта ", заключават от изданието. 

" Според оценки съветските въоръжени сили са влезнали във войната в Украйна през февруари 2022 година с 2987 танка. За 23 месеца тежки борби руснаците са изгубили минимум 2619 танка, което могат да потвърдят самостоятелни анализатори. Това са 1725 унищожени, 145 развалени, 205 изоставени и 544 пленени танкове Т-55, Т-62, Т-72, ​​Т-80 и Т-90 ", се споделя в обявата.

Кремъл споделя, че ще получи 1500 нови и осъвременени танка през 2023 година вследствие на интензивни индустриални старания. В това отношение Русия в този момент в най-хубавия случай може да има по-малко от 2400 оперативни танка. Но, както написа Forbes, има доста по-малко от тях. Защото Русия може да не създава толкоз доста нови и осъвременени танкове, колкото твърди Кремъл ".
 
По-специално, разбор на френската разследваща група ARI стигна до поразително умозаключение: съветската промишленост създава единствено 390 танка годишно. Това значи, че през 2022 и 2023 година тя може да построи или ремонтира единствено 780 танка. Ако това е правилно, тогава съветските въоръжени сили могат да бъдат понижени до 1180 танка.
 
Но Кремъл не разрешава войната да стагнира. Вместо това съветската войска стартира безогледни фронтални набези в няколко точки по продължение на 600-километровата фронтова линия от целия голям фронт. Само едно от тях - нападението северно от Бахмут - е довело до забележителен прогрес за руснаците и това е струвало  на съветските сухопътни елементи повече танкове, в сравнение с могат да си разрешат да изгубят.
 
Последиците, защото войната на Русия против Украйна се доближава към третата си година, са явни. Заплахата на Русия – да победи Украйна и нейните съдружници в дълга война на безсилие – може да се окаже изцяло нереализируема, приключват от Forbes.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР