Руските щурмови отряди превзеха няколко квартала на Артьомовск. Това се

...
Руските щурмови отряди превзеха няколко квартала на Артьомовск. Това се
Коментари Харесай

Новата тактика на щурмовите отряди в Артьомовск започна да дава осезаем ефект

Руските щурмови отряди превзеха няколко квартала на Артьомовск. Това се случи, откакто съветските десантчици превзеха фланговете, с помощта на което вагнеровците концентрираха напъните си върху борбите в града. Новите тактики на ЧВК и Министерството на защитата, съгласно специалистите, форсират завладяването на Артьомовск. Какви са особеностите на тази тактичност и при какви условия можем да приказваме за цялостното освобождение на града?

Щурмовите отряди на ЧВК " Вагнер " превзеха три квартала край град Артьомовск. Това заяви в сряда формалният представител на Министерството на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков. Освен това елементи на Въздушно-десантните сили (ВДВ) блокираха дейностите на съперника по фланговете на щурмовите отряди.

Удари на оперативно-тактическата авиация и артилерийски огън от Южната група войски поразиха подразделения на 28-ма механизирана бригада на ВСУ покрай Константиновка на ДНР и вражеските запаси, които се опитваха да пробият в Артьомовск от Часов Яр и Богдановка.

По-рано създателят ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи контрола на 80% от Артьомовск от съветските сили. Сред тях са „ всички административни центрове, фабрики и заводи ” на града и околните обитаеми места. Той посочи дейностите на десантчиците, които заеха фланговете, с помощта на които щурмовите елементи концентрират напъните си в самия град.

Според Пригожин обаче жилищните региони с многоетажни блокове, под които са прокопани тунели, остават под контрола на ВСУ. Именно върху щурма на тези структури в този момент са съсредоточени главните старания на бойците на ЧВК. Успешните дейности на " вагнеровците " бяха маркирани от съветника в администрацията на ДНР Ян Гагин.

Според него бойците на ЧВК водят яростни боеве в западната част на града, където е записано групиране на украински войски от няколко хиляди души. В същото време ВСУ се пробват да доставят запаси в града, „ само че множеството от тях са унищожени на подстъпите “. Руските сили, добави Гагин, са засилили натиска върху единствения път, свързващ Артьомовск и град Часов Яр.

Припомняме, че Артьомовск се намира северно от огромния град Горловка и остава значим транспортен възел за снабдяването на украинската формация войски в Донбас. По време на отстъплението украинските елементи взривиха здания в центъра на града, в това число постройката на администрацията.

В същото време преди няколко седмици се предполагаше, че в края на март - началото на април врагът възнамерява да стартира широкомащабно нахлуване и да нанесе флангови отрязващи удари, с цел да отреже частите на ЧВК " Вагнер " от главните сили. на въоръжените сили на РФ.

В началото на март също беше обявено за скупчване на противников сили в региона на Артьомовск. Става дума за четири групировки: 67-а бригада в Славянск, 81-ва и 66-а бригада в Северск и още по една бригада в Константиновка и Часовой Яр. Евентуална контраофанзива на ВСУ в региона на Артьомовск обаче не се състоя заради бързото разрешаване на редица проблеми.

„ Причината за сполучливото нахлуване в Артьомовск е следната: ЧВК Вагнер трансферира част от личната си зона на отговорност на Министерството на защитата. Сега съответният отдел в действителност изцяло управлява Соледарския бранш на фронта “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко.

“Така щурмовите отряди съумяха дейно да преразпределят силите си и изцяло да се концентрират върху завладяването на останалата част от града. В момента следим интензивно нахлуване на ЧВК " Вагнер " както в самото обитаемо място, по този начин и в покрайнините му: от село Красное до Орехово-Василевка. Можем да кажем, че натискът на ЧВК се е нараснал съвсем двойно “, отбелязва специалистът.

„ Искам да подчертая, че без тясна съгласуваност на двете структури това нямаше да бъде реализирано. Това значи, че сред водачите на поздравленията и висшите структури е имало съгласие за това по какъв начин да се решат настоящите проблеми. И това е добър знак “, сподели източникът.

Депутатът от ДНР Владислав Бердичевски е склонен с това мнение, добавяйки, че сред Вагнер и Министерството на защитата не е имало „ търкания “, проблемите са били в логистиката и редица управнически решения на място. „ Армията има правилник, който допуска избрани логаритми на деяние. ЧВК работи по друг метод. Но в този момент виждам, че всички въпроси са решени и работата продължава в името на една обща цел “, споделя депутатът.

Той добави, че в сряда се е срещнал с цивилни, завърнали се от Артьомовск. „ Казват, че под контрола на ВСУ остават единствено западните квартали и там към този момент навлиза ЧВК „ Вагнер “, сподели депутатът. „ Затова считам, че идващите две седмици ще бъдат дефинитивни за завладяването на града ”, уверен е той.

Онуфриенко е уверен, че добре координираната работа на Министерството на защитата, ЧВК " Вагнер " и доброволците ще има позитивно влияние върху съветското придвижване надълбоко във вражеската територия. „ Ситуацията в Артьомовск е доказателство за това. Не съм сигурен, че ВСУ ще удържат в Артьомовск до началото на май. ЧВК последователно ще смелят останките от вражеския гарнизон, а армейският екип ще ги прикрие от фланговете. Добре координираната работа на всички структури е ключът към триумфа на Русия “, обобщава специалистът.

Фактът, че " вагнеровците " имат за цел дефинитивно да освободят града, се заяви от военният сътрудник Александър Сладков след пътуването му до Артьомовск. Според Сладков никой не се хвърля по врага като пушечно месо, а тактиката на ЧВК заобикаля ненужни жертви. Според неговата прогноза градът може да бъде освободен преди края на април, както предвижда по-рано Евгений Пригожин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР