Руските разследващи органи и свидетели разкриха шокиращи подробности за пожара

...
Руските разследващи органи и свидетели разкриха шокиращи подробности за пожара
Коментари Харесай

Шокиращи подробности за огнения ад в Русия

Руските проверяващи органи и очевидци разкриха шокиращи детайлности за пожара в град Кемерово, при който починаха 64 души. Огненият пъкъл лиши живота на десетки, в това число деца, в търговски център. Оказва се, че когато пожарът е избухнал на последния етаж на мола, изходите били блокирани. Констатирани са и други „ съществени нарушавания “. Някои от хората са скачали през прозорците, с цел да се спасят.

В епицентъра на пламъците са били киното, боулинг залата и няколко магазина. Голяма част от посетителите на търговски център са дребни деца и младежи. Разследващите показаха, че механик е изключил алармената система, откакто към този момент е имало индикация за пожар.

Службите са задържали няколко души за разпит. Разследването по случая продължава. Местният политик Антон Горелкин сподели, че пожарните изходи са били затворени, което е трансформирало комерсиалния център в капан, от който няма изплъзване. Руските медии разпространиха фрагменти и от експлоадирането на самия пожар.

Оказва се, че пожарогасителите, които са можели са спрат пламъците първоначално, са били в нередовност. Местните управляващи си задават един въпрос – за какво пожарните изходи са били заключени? Причината на самия пожар към момента не е ясна, само че проверяващите са уверени, че нещастието е можело да бъде избегната. В Кемерово дойде и съветският президент Владимир Путин, с цел да се запознае от близко с развиването. Той посети мястото на нещастието и изслуша отчетите на службите за изключителни обстановки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР