Руските ракетни войски заредиха поредната нова междуконтинентална балистична ракета Ярс

...
Руските ракетни войски заредиха поредната нова междуконтинентална балистична ракета Ярс
Коментари Харесай

Русия поставя на бойно дежурство новата междуконтинентална ракета Ярс южно от Москва

Руските ракетни войски заредиха следващата нова междуконтинентална балистична ракета " Ярс " в силоз в базата " Козелск " в Калужка област, югозападно от Москва, заяви Министерството на защитата на Русия.

Ракетата се инсталира в шахтата спомощта на специфичен транспортно-зареждащ елемент. Сложната интервенция лишава няколко часа, разясняват от съветското МО.

Коселското ракетно съединяване е първото в състава на РВСН, което се превъоръжава с ракети " Ярс " със стационарно базиране.

Русия разполага с най-големия боеприпас от нуклеарни оръжия в света, следвана компактно от Съединени американски щати. Заедно Русия и Съединените щати управляват над 90% от нуклеарните оръжия в света.

По данни на Федерацията на американските учени Русия разполага с към 5889 нуклеарни бойни глави, а Съединени американски щати - с към 5244. От тях Русия и Съединените щати разполагат с по към 1670 ситуирани стратегически нуклеарни бойни глави.

Досие

По последни данни на съветското МО калибърът на ракетата РС-24 ( " Ярс " ) е 1,86 м, дължината ѝ е 17,8 м, а стартовата маса е 46 тона. Масата на потребния товар е 1250 кг.

По класификацията на НАТО тя носи името SS-27 Mod 2.

Двигателите на " Ярс " работят с твърдо гориво, като бойният обсег на ракетата е 10 000 километра.

Според данни от открити източници тристепенната МБР е оборудвана с четири разделящи се бойни глави с самостоятелно ориентиране с мощ до 500 килотона всяка.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР