Руските ракети и иранските дронове са унищожили повече от 1/3

...
Руските ракети и иранските дронове са унищожили повече от 1/3
Коментари Харесай

Зеленски: Русия унищожи над 1/3 от енергийния сектор на Украйна

Руските ракети и иранските дронове са унищожили повече от 1/3 от енергийния бранш на Украйна. Това съобщи президентът Володимир Зеленски на Международната експертна конференция за възобновяване на Украйна в Берлин , оповестява " Ройтерс ".

Украинският водач се включи посредством видеовръзка и акцентира, че Украйна към момента не е получила " нито стотинка " от контрактувания оздравителен пакет на обща стойност 17 милиарда щатски $.

" Русия унищожава всичко, с цел да ни е по-трудно да изкараме зимата ", посочи той на конференцията, на която участваха немският канцлер Олаф Шолц, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и други високопоставени политици и чиновници.

Зеленски прикани интернационалната общественост да покрие упования бюджетен недостиг от 38 милиарда $ през идната година за неговата страна.

Светът не би трябвало да губи време, а да помогне на украинците да възстановят страната си допустимо най-скоро. Това съобщи от своя страна ръководителят на Европейска комисия.

Тя добави, че Съюзът е подготвен да координира ограниченията за възобновяване и прикани за основаването на интернационална координационна платформа, за предпочитане преди края на годината или при започване на 2023 година

" Нямаме време за губене, мащабът на разрушенията е поразителен. Световната банка пресмята цената на вредите на 350 милиарда евро ", уточни Фон дер Лайен.

Германският канцлер Олаф Шолц пък съобщи, че продължителните офанзиви с дронове на Русия са нова ниска точка във войната ѝ против Украйна, само че също по този начин са знак за отчаянието на Москва.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР