Руските производители на храни, изправени пред висок обменен курс на

...
Руските производители на храни, изправени пред висок обменен курс на
Коментари Харесай

Производителите на храни отменят отстъпките и намаляват асортимента

Руските производители на храни, изправени пред висок обменен курс на рублата и стихия на пазара, започнаха всеобщо да анулират отстъпки и промоции, както и да понижават асортимента. Големите производители на артикули за бебешки храни към този момент оповестиха промени в продуктовите оферти.

Вестник „ Комерсант “ написа за измененията на пазара на дребно с храни, базирайки се на изказвания на няколко компании. Компанията " Прогрес ", която създава бебешки храни с марката " Фрутоняня ", разгласи усъвършенстване на предлаганата гама от артикули. От 1 март, компанията анулира промоции и поправя продуктовата си гама, с цел да се концентрира върху производството на най-търсените продукти, за гарантиране на тяхната наличност.

Подобни ограничения за отвод на промоции и отстъпки бяха въведени от Campina, която създава кисело мляко с марката Fruttis и смеси за бебешка храна Friso.

Производителите на храни отхвърлят отстъпки за сътрудници заради внезапния спад на съветската рубла, спирания в доставките на първични материали и опаковки, които са породени от налагането на наказания.

Някои компании към този момент предизвестиха търговците на дребно за идно нарастване на цените приблизително с 15% поради по-високите цени на опаковките, суровините и доставката на артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР