Руските предложения за гаранции за сигурност предполагат изтегляне на силите

...
Руските предложения за гаранции за сигурност предполагат изтегляне на силите
Коментари Харесай

Русия иска силите на НАТО да напуснат Румъния и България

Руските оферти за гаранции за сигурност допускат евакуиране на силите на НАТО от България и Румъния, които се причислиха към алианса след 1997 година, заяви съветското външно министерство, осведоми РИА Новости.

" Един от стълбовете на нашите начинания, споменат от вас, е умишлено дефиниран доста ясно и не разрешава двусмислени тълкувания. Става дума за изтеглянето на задграничните сили, съоръжение и въоръжение, както и други стъпки за връщане към конфигурацията от 1997 година на територията на страни, които към тази дата не са били членки на НАТО. Това включва както България, по този начин и Румъния ", съобщи външното министерство в писмени отговори на въпроси за годишната конференция на Сергей Лавров.

Така министерството отговори на въпроса какво значи за България и Румъния настояването на Русия НАТО да се върне към конфигурацията от 1997 година

Преди два дни генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг съобщи, че е поканил Москва и съдружниците от пакта за нови диалози, в които да се търсят механизми за деескалация на напрежението сред Украйна и Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР